1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Emeklinin Gözü Bu Haberde… 2020 Yılında Emeklilere Yeni Bir Zam Geliyor Mu?
Milyonlarca Emeklinin Gözü Bu Haberde… 2020 Yılında Emeklilere Yeni Bir Zam Geliyor Mu?

Milyonlarca Emeklinin Gözü Bu Haberde… 2020 Yılında Emeklilere Yeni Bir Zam Geliyor Mu?

2020 yılının temmuz ayında emekli maaşlarına ikinci zam geldi. Bunun ardından bir dahaki gelecek zam ne zaman ve ne kadar olacak diye büyük bir merak ile araştırmalarına devam ediyor. Bu konuda merak edilen vatandaşların maaşlarına zam oranları ve ne zaman olacağına dair merak edilen her şey...

A+A-

Emekliler 2020 yılının son zam oranını temmuz ayı içerisinde yapıldı. Bunun için vatandaşların yılın ikinci zammını temmuz ayı içerisine almış olması gelecek olan yeni zam oranı ne zaman diye araştırmalarına neden oldu.

Emekli vatandaşların maaş zam takvimi

Emekli vatandaşlar adına yapılacak maaş zamları memur maaşlarına yapılacak zam ile aynı zaman içerisinde ilerliyor. Onlar adına ne zaman zam yapılacak ise emekliler adına da aynı zaman içerisinde uygulanıyor. Mevzuat gereği olarak yer alan memur maaşları ise yılın ilk birinci ayı ve ikincisi olarak da yedinci ayı içerisinde zam alıyorlar.

Emekliler adına da aynı şekilde bir uygulama getirilir. Ocak ayı içerisinde emekli vatandaşlara verilen maaşlar üzerinde zam gelirken ikinci zam oranı ise temmuz ayı içerisinde gerçekleşti. Tüm emekli olan vatandaşlar adına uygulanan bu zam oranı ile temmuz ayı maaşları üzerine eklenerek ödenmesi söz konusu olacak.

Emekli maaşlarına temmuz ayı içerisinde yapılmış olan zam oranlarının ardından gelecek diğer zam ise 2021 yılının ocak ayında meydana gelecek. 2020 yılının ikinci yarısı içerisinde meydana gelen bu enflasyon durumlarına göre gelecek zamandaki zam oranları da belirlenecek. Bu zam oranları ise maaşlar üzerinde 2021 yılının ocak ayı içerisinde gerçekleşecek.

Memur ve memur emeklisi olarak yer alan kişiler yüzde dört oranının ardından bunun üzerine eklenen enflasyon oranı ile yeni bir zam alacaklar. SSK ve Bağkur ile emekli olarak yer alan kişiler ise yılın altı aylık sürecinden oluşan enflasyon oranlarına göre bir zam alacaklar. Buna göre daha rahat bir hayat yaşamaları adına gerekli adımlar atılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.