1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca emeklileri üzecek karar yürürlüğe girdi! Maaşlar %7.2 daha az ödenecek…
Milyonlarca emeklileri üzecek karar yürürlüğe girdi! Maaşlar %7.2 daha az ödenecek…

Milyonlarca emeklileri üzecek karar yürürlüğe girdi! Maaşlar %7.2 daha az ödenecek…

Emeklileri üzecek kötü haber geldi. Maaşlarda yüzde 7.2 oranlar ile azalma olacağı yürürlüğe girdi. Emeklileri bir hayli yakından ilgilendiren ve oldukça üzen bir haber geldi. Gelen son habere göre maaşlarda yüzde 7.5 oran ile azalma durumları yürürlükte meydana geldi. Bu karar büyük risk taşıyacak. Bağkur statüsünde yer alan vatandaşlar olması ya da çalışıyor olması fark etmiyor.

A+A-

Bazı insanların hayallerinde yer alan emeklilik süreçleri geldiğinde bile maddi anlamda zorluklar çekilmesinden dolayı yeni bir işte çalışmaya devam ediyor. Peki, maaşlarda kesinti olacak mı?

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edilir mi

Vatandaşlar tarafından emekli olduktan sonra çalışma hayatına devam edilebilir mi bir hayli merak ediliyor. Emekli maaşlarında herhangi bir kesinti olmasına engel olmak için SGDP adı altında prim ödemelerinin de yapılıyor olması gerekiyor.

SGDP nedir?

Sosyal güvenlik destek primi kısaltması olan ve emekli aylığı alan vatandaşların yeniden çalışma hayatlarına başlamalarını ardından emekli maaşlarında kesintilere denilecektir. Emeklilik için hak kazanan vatandaşların emekli aylıklarından kesinti olmalarının ardından  kamu hayatında olan görevlerine yine devam etme hakları yer alır. Bir yandan işçi olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar da çalışma hayatına devam ettikleri iş yerinden aldıkları ücret üzerinden bir kesinti yapılacaktır.

Maaşlarda ne kadar kesinti olacak?

İşçi olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşların maaşlarında yüzde 7.5 oranlarında kesinti meydana gelirken yüzde 22.5 ve 2 vadeli olarak sigorta kolu adı altında toplam olarak yüzde 32 oranları ile yüzde 32lik bir kesinti meydana gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum