1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekli vatandaş bu haberi bekliyordu! Emekliye 17 bin 500 TL ek ödeme müjdesi geldi! İşte Ayrıntılar...
Milyonlarca emekli vatandaş bu haberi bekliyordu! Emekliye 17 bin 500 TL ek ödeme müjdesi geldi! İşte Ayrıntılar...

Milyonlarca emekli vatandaş bu haberi bekliyordu! Emekliye 17 bin 500 TL ek ödeme müjdesi geldi! İşte Ayrıntılar...

Ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatı, emeklilik döneminde olan bireyler ve emekli yakınları için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Bu kapsamda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çift maaş ödemesi yapılacak. Banka değiştirerek promosyon ödemesi nasıl alınır? İşte cevabı...

A+A-

Ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatı, emeklilik döneminde olan bireyler ve emekli yakınları için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Bu kapsamda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çift maaş ödemesi yapılacak.

2008 yılından sonra en az 900 gün prim ödemiş olanlar, çift maaş imkanından faydalanabilecekler. Bu ödemeden yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, çift promosyon imkanını kaçırmamak. İki ayrı dosyadan maaş alanlar farklı bankalardan ayrı ayrı başvurarak iki promosyon da alabilecekler.

Emekli olan ve vefat eden eşinden de aylık alan kişilere, en az 15.000 TL veya 17.500 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler, emekliler ve aylık bağlanan hak sahiplerinin maddi durumlarına önemli katkılar sağlayacak.

Ayrıca, emekliler ve aylık bağlanan hak sahipleri yılda iki kez bayram ikramiyelerinden de faydalanabilecekler. Ancak her dosya için ayrı ayrı olarak değil, en yüksek ödemeye imkan veren tek dosya üzerinden ikramiye ödenecek.

Promosyonun tutarı, maaş tutarları toplamına göre hesaplanacak. Örneğin; kendi emekliliğinden 15.000 TL aylık alan, eşinden de 7.500 TL ölüm aylığı alan bir kişi, iki ödemeyi de aynı bankadan alıyorsa 22.500 TL'nin olduğu maaş dilimi üzerinden 12.000 TL promosyon alabilecek. Eğer bu ödemeleri ayrı bankadan alırsa kendi aylığı için 10.000 TL, ölüm aylığı için 5.000 TL olmak üzere toplamda 15.000 TL promosyondan yararlanabilecek.

Bu fırsatlardan yararlanmak isteyenlerin belirtilen şartları ve promosyon başvuru süreçlerini dikkatlice takip etmeleri önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.