1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekli SSK – SGK – Bağkur – memur - işçi - esnaf - EYT'li - engelli herkesi İlgilendiriyor! Maaş Ödemesi Almak İçin 1 Yıl Boyunca…
Milyonlarca emekli SSK – SGK – Bağkur – memur - işçi - esnaf - EYT'li - engelli herkesi İlgilendiriyor! Maaş Ödemesi Almak İçin 1 Yıl Boyunca…

Milyonlarca emekli SSK – SGK – Bağkur – memur - işçi - esnaf - EYT'li - engelli herkesi İlgilendiriyor! Maaş Ödemesi Almak İçin 1 Yıl Boyunca…

Milyonlarca emekli - memur - işçi - esnaf - EYT'li - engelli herkesi çok yakından ilgilendirecek. Maaş ödemeleri ile beraber aranan on yıl şartı herkes tarafından merak ediliyordu. Erkekler için kaç yaşlarına kadar yetim aylığı verilir, EYT çıkarsa 08.09.1999 öncesinde sigorta başlangıcı olanlar yasalardan yararlanacaklar mı gibi akla takılan birçok soru yer alıyor.İşte merak edilen tüm detaylar..

A+A-

İki farklı iş yerinden sigortalı olmak...

Yaşanan ekonomik zorluklardan dolayı bazı anlarda vatandaşlara tek bir işte çalışmak yeterli olmayabilir. Bu yüzden ikinci işte sigortalı olarak çalışma hayatına devam ediyor. Bu süreçlerde bir sorun olur mu, olmaz mı diye araştırmalarına devam ediyor. En  ufak bir sıkıntı olmayan yasal bir işlemdir. Hesaplara yatırılan primlerden hangisi daha fazlaysa ona göre emeklilik fırsatı sunulur.

Eksik prim gün ödemeler tekrar verilecek mi?

Eksik prim gün ödemeleriuzun bir süre devam etse bile şu an devam etmiyor. Fakat 10 yıllık zaman aşımları ile beraber durumlar dikkatlere alınırsa iş yerlerinde arşivleme adımları ile saklama adımlarına gidilmelidir.

Borçlanarak prim gün ödemesi yapılır mı?

Borçlanarak prim gün ödeme ile geçmiş yıllarda kalan açıklar kapatılabilecek. Kadınlarda doğum borçlanması ve erkeklerde askerlik borçlanması gibi durumlar ile ödemeler yapılır. Fakat bunlar geriye dönük olarak değil. Geçmiş olan süreleri satın almak gibi bir durum her ne olur ise olsun söz konusu olmaz.

Yüzde kaç engelli raporuyla emekli olunur?

Engelli aylığı alabilmek için iki şart vardır. Her durum malulen emeklilik kapsamına girmez. İş yaşamı boyunca yaşanılan kazaların sonucunda malulen emekli olma hakları vardır. Bunun için en az on yıl boyunca sigortalı olarak çalışmış ve iş hayatı boyunca bir kaza sonucu en az yüzde kırk oranları ile malulen emekli olmak için hak kazanmış olmak gerekir.

Erkekler kaç yaşına kadar yetim aylığı alabilir?

Yetim aylığı alabilmek için kadınlarda bir yaş sınırı olmazken; erkeklerde 18 yaş sınırına kadar alabilecekler. Erkek çocuklar en fazla 18 yaşlarını doldurana kadar maaş alma haklarına sahip olacaktır.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.