1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca çalışanları sevindirecek haber! Çalışanlara 1108 TL yeni ikramiye verilecek... 
Milyonlarca çalışanları sevindirecek haber! Çalışanlara 1108 TL yeni ikramiye verilecek... 

Milyonlarca çalışanları sevindirecek haber! Çalışanlara 1108 TL yeni ikramiye verilecek... 

Kamuda çalışan işçiler için uzun zamandır ikramiye ödemesi beklenen güzel haber geldi. 2021 yılında dört parçada yapılacak tediye ödemelerinin tarihleri belli oldu. 

A+A-

Kamuda çalışma hayatına devam eden ortalama olarak 500 binin üzerindeki işçi için bu yıl tediye ödemeleri birinci taksiti 29 Ocak tarihinde verilecek. Maaşlara göre yapılan hesaplamaların ardından en düşük tediye ödemesi 1108 TL olacak.

Geçtiğimiz senelerde kamu işçileri için adeta devasa bir karar alınmış ve kamuda taşeron olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar kadrolu yaşama geçmişlerdi. Bu sayede yıllardır gündemde yerini koruyan taşeron sorunu ortadan kaldırılmıştı. Sorunun çözülmesi ile beraber hem sosyal haklarına kavuşmuş oldular hem de kadrolu yaşama geçtiler. Toplu sözleşmeler gereği bu tarz işçiler için her yıl içerisinde toplam 52 günlük tediye ödemesi verilme kararı alındı. Uzun zamandır beklenen tarih belli oldu. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan karar ile tarih belli oldu. 29 Ocak tarihinde ödemeler verilecek.

4 parçada tediye ödemesi…

Her yıl düzenli olarak 52 günlük verilen tediye ödemeleri kamuda çalışan işçiler için 4 parçada ödenir. Her ödeme sırasında 13 günlük olarak verilen tediye ödemelerinin ilk taksiti 29 Ocak tarihinde verilecek. İkinci taksit ise 11 Mayıs tarihinde maaşlar ile beraber hesaplara yatırılacak. Yeraltı işlemlerinde çalışan vatandaşlar için toplu olarak 52 günlük verilen tediye ödeme tarihi 24 Aralık 2021 olarak açıklandı.

Brüt ücretten hesaplamalar…

52 günlük olarak verilen tediye ödemelerinin ilk taksiti 29 Ocak tarihinde toplam 13 günlük olarak verilecek. İkramiye ödemeleri vatandaşların brüt maaşları üzerinden hesaplanır. Brüt maaştan hesaplanan 13 günlük ücret üzerinden SGK prim, gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek vatandaşların hesaplarına yatırılır. Asgari ücretle çalışma hayatına devam eden kamu işçileri için yıl içerisinde 52 günlük olarak verilen tediye ödemesi 3 bin 646 TL olacak. Her taksit ödemesinde 13 günlük tutar yatırılacak olmasından dolayı 911 TL 93 kuruş ödeme verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.