1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Herkese 500-6 Bin TL Arasında Yardım Yapılacak…
Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Herkese 500-6 Bin TL Arasında Yardım Yapılacak…

Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Herkese 500-6 Bin TL Arasında Yardım Yapılacak…

Vatandaşların korona virüs salgını süresince çektiği ekonomik sıkıntıların hafifletilmesi amacına yönelik olarak başlatılan devlet yardımları hız kesmeden sürüyor. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak sürdürülen yardımlar, yaşlılık maaşı, evde bakım ücreti, ölüm yardımı, barınma desteği, çeyiz yardımı, rapor parası gibi birçok konuda vatandaşa destek sağlıyor.

A+A-

 

İhtiyaç sahibi olan her vatandaş 500 TL ile 6.000 TL arasındaki miktarlarda yardım alabiliyor. Eylül ayında sona erecek başvurular sonrasında Şubat ayında dağıtılmaya başlanacak olan devlet yardımları engelli veya bakıma muhtaç kişileri de kapsıyor? Peki, kimler devlet desteğinden yararlanabilecek? Detaylar haberimizin detaylarında yer alıyor.

Devlet hiçbir sosyal güvencesi olmayan, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlara sağladığı destekle yaşamlarını biraz olsun rahatlatmayı hedefliyor. Buna yönelik olarak düzenlenen yardımlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla dağıtılıyor. Devlet desteği kapsamında engelli veya bakıma muhtaç kişilere bakma yardımı adı altında 1500 TL ödeme yapılıyor.

Bakanlık tarafından öngörülen şartlara uyan her bir vatandaşın yararlanabildiği yardımlar arasında, 360 günlük sigorta pirimi yatmış olan vatandaşların ölümü halinde birinci dereceden yakınına 716 TL devlet desteği sağlanıyor. Diğer destekleri de düzenli olarak sürdüren Bakanlık, istenilen şartlara haiz olan vatandaşların devlet desteği için başvuru yapmasını bekliyor. Peki, hangi destekler kimlere hangi şartlar altında veriliyor?

Çeyiz yardımı

Yetim maaşı almakta olan vatandaşların yuva kurmasına destek olmaya devam eden devlet, yetim vatandaşların aldığı maaşın 24 katına kadar çeyiz yardımı yapıyor.

Cenaze yardımı

360 günlük sigorta primi yatmış olan bir yakınını kaybeden vatandaşlar SGK’ya başvurdukları takdirde 716 TL cenaze yardımı adı altında destek alabiliyor.

Evde bakım parası

Bakıma muhtaç yaşlılara veya engelli bireylere bakım parası adı altında verilen 1500 TL tutarındaki desteği alabilmek için Aile Bakanlığının il ve ilçelerdeki müdürlüklerine başvuru yapmak yeterli oluyor.

Yaşlılık maaşı

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 65 yaşını geçmiş, kendisi ve eşinin sosyal güvencesi olmayan ve aylık 710 TL den fazla geliri olmayan vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığı da 2020 yılında 672 TL olarak ödenmeye devam ediyor.

Barınma yardımı

Çalışma Bakanlığı tüm desteklere ilaveten verilen 10 bin ile 25 bin TL tutarında barınma desteğinin 2020 yılında da kesintisiz olarak süreceğini açıklamış bulunuyor. Barınma desteği alabilme şartlarına sahip olan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde bu yardımdan faydalanabiliyor.

Doğum yardımı

Muhtaç ailelerin çocuklarına daha iyi şartlarda bakım yapabilmesi adına verilen doğum yardımı, ikiz veya üçüz gibi çoklu doğum yapan ailelerin çocuklarına 0-24 ay arası sürelerle ve çocuk başına 150 TL tutarında ödeniyor. Her 2 ayda bir ödenen yardım dışında başvuru şartlarına sahip olan vatandaşlara, Doğum parası,  muhtaç aylığı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim desteği, rapor parası gibi birçok konuda destek veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.