1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca Asgari ücretliye ikinci ara zam müjdesi! Yeni rakamı açıkladı! ünlü Ekonomist, Zam için tarihte verdi!
Milyonlarca Asgari ücretliye ikinci ara zam müjdesi! Yeni rakamı açıkladı! ünlü Ekonomist, Zam için tarihte verdi!

Milyonlarca Asgari ücretliye ikinci ara zam müjdesi! Yeni rakamı açıkladı! ünlü Ekonomist, Zam için tarihte verdi!

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren heyecan verici son dakika gelişmesi duyuruldu. Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı konusunda da tartışmalar hız kesmeden devam ederken özellikle SGK uzmanlarının yaptığı açıklamalar çalışanlara umut veriyor. Emekliye ara zam temmuz ayında kesin fakat asgari ücret konusu hala muallakta.

A+A-

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren heyecan verici son dakika gelişmesi duyuruldu. Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı konusunda da tartışmalar hız kesmeden devam ederken özellikle SGK uzmanlarının yaptığı açıklamalar çalışanlara umut veriyor. Emekliye ara zam temmuz ayında kesin fakat asgari ücret konusu hala muallakta. Bir yandan hükumetten yapılan açıklamalarda asgari ücrete ara zam gelmeyeceği konuşuluyor bir yandan sosyal güvenlik uzmanları rakam ve tarih veriyor.

Ücret zammı için yeni açıklama bu defa ekonomist Şeref Oğuz’dan geldi. Asgari ücretleri heyecanlandıran bir açıklamaya imza atan ünlü ekonomist, zam tarihini ve yeni asgari ücret miktarını açıkladı. Peki temmuz ayında asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücretle çalışanlar için son dakika haberi ve yeni asgari ücret miktarı…

ASGARİ ÜCRETE 2. ARA ZAM TARİHİNİ VERDİ

Ekonomi gazetesi yazarı ve ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücret zammı ile ilgili yeni son dakika haberlerini paylaştı. Milyonlarca çalışanın beklediği bilgileri veren Şeref Oğuz, asgari ücret zammı ile ilgili masada beş farklı formül olduğunu iddia etti. Kulis bilgilerine aktaran ünlü ekonomist, hükümetin bu formüller üzerinde çalıştığını ve hem asgari ücretli hem de işvereni memnun edecek bir rakamda uzlaşma sağlamaya çalıştığını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ YAPMAK ZORUNDALAR

Asgari ücret zammı ile ilgili ilgili konuşan Şeref Oğuz, Türkiye işçi Sendikaları konfederasyonu tarafından açıklanan son açlık sınırı verilerini hatırlattı. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve bu sebeple de hükümetin zam konusunda uzlaşma sağlamak zorunda olduğunu belirten şeref Oğuz, yasal olarak asgari ücretin açlık sınırının altında olamayacağını dile getirdi.

Hükümetin yerel seçimlerde halktan önemli bir uyarı aldığını ve artık devlet varlığının sorgulanır hale geldiğini belirten ünlü ekonomist, insanların 2028 yılına kadar dayanmayacağını söyledi. İktidarın “Topal Ördek” durumuna düştüğünü de belirten şeref Oğuz, tabanını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Bu sebeple asgari ücrete zam yapmanın zorunlu bir hale geldiğini belirten ünlü ekonomist, Zam için tarihte verdi.

ZAM KARARINI CUMHURBAŞKANI VERECEK

Ekonomist Şeref Oğuz asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde hükumetten gelen açıklamaları da değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanı’nın zam konusuna karşı olduğunu ancak bu konuda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceğini belirten şeref Oğuz, bu süreçte memur maaş katsayısının artması yerine asgari ücret zammı yapılması ve toplumun rahatlatılması gerektiğini savundu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Asgari ücrete temmuz zammı konusunda da konuşan ünlü ekonomist, temmuz ayında asgari ücret zammı olmayabileceğini ancak üçüncü çeyrekte zam yapılabileceğini dile getirdi. Yani Şeref Oğuz asgari ücret zammı için eylül ayini işaret etti. Çünkü eylül ayında enflasyonun baz etkisi ile 20-22 puan aralığına düşmesi bekleniyor.

Bu durumda da asgari ücret için bir düzenleme yapılmasının mümkün hale geleceğini dile getiren şeref Oğuz Hükümetin bunu vatandaşa bir lütuf olarak sunmayı planladığını söyledi. Şu anda asgari ücret zammı için bakanlıkların 4-5 farklı çalışma yürüttüğünü de belirten Şeref Oğuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yapılacağını ve son kararı da cumhurbaşkanının vereceğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.