1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Milyonlarca 4/d taşeron işçiyi ilgilendiriyor! Süre sona erdi, işçi değişiklikleri bekleniyor!
Milyonlarca 4/d taşeron işçiyi ilgilendiriyor! Süre sona erdi, işçi değişiklikleri bekleniyor!

Milyonlarca 4/d taşeron işçiyi ilgilendiriyor! Süre sona erdi, işçi değişiklikleri bekleniyor!

Milyonlarca taşeron işçi için süreler bugün itibariyle doldu. İşçiler yeni değişiklik tarihlerini merakla bekliyordu. Gelişmeler konusunda araştırma yapanlar için yeni açıklama bekleniyor. Son gelişmelere göre ve yapılan açıklamalara göre neler olacak, merak ettiğiniz tün ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

A+A-

Milyonlarca taşeron işçi için süreler bugün itibariyle doldu. İşçiler yeni değişiklik tarihlerini merakla bekliyordu. Gelişmeler konusunda araştırma yapanlar için yeni açıklama bekleniyor. Taşerondan geçiş yapan işçiler için beklenen değişiklikler de yine merak konusu oldu. Toplu iş sözleşmesi imzalandığı zaman işçilerin geçmiş iki yıllarını telafi etme şansları olabilecek mi? 4/D’ye tabi işçiler için eğer bu yıl sürpriz ve olumsuz bir gelişme söz konusu olmazsa toplu iş sözleşmesi imzalamaları bekleniyor. Belediye Şirketlerine tabi işçilerin toplu iş sözleşmesi hükmündeki detaylar ise bugün sonra erdi. Son gelişmelere göre ve yapılan açıklamalara göre neler olacak, merak ettiğiniz tün ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

YHK Toplu İş Sözleşmesi Bugün Sona Erdi!

Taşeron şirketler tarafından kamu genel idarelere yerleştirilen ve belediye Şirketleri tarafından da ilgili belediyelerin birimlerine işçi olarak yerleştirilen, 4/D’ye tabi tüm işçiler ise YHK ( Yüksek Hakem Kurulu) toplu iş sözleşmesi imzalamıştır. Bu sözleşmede yer alan tüm hükümler bugün sözleşme bitiş tarihi itibari ile sona erdi. Sözleşmeye göre alacakları zam miktarı toplam 4+4 olarak düzenlenmiştir. Fakat iki yıllık süreçte enflasyon zamanlarının dahi verilmediği ifade edildi. Hem mali hem de özlük hakkı bakımından 4/D sürekli işçiler, kamuda yer alan diğer çalışanlara göre iki yol boyunca sözlerin yerine getirilmemesine maruz kaldılar. İki yılını bu şekilde geçiren işçiler sözleşmesinin bitmesi ile geçen iki yıldaki sözleşme hükümlerinde yer alan haklarının verilip verilmeyeceğini merak ediyor.

Yüksek Hakem Kurulu belediye işçileri için imzalanan iş sözleşmesinin bitiş tarihini 30.06.2020 olarak belirlemiştir. Takvimler bugün ayın 30’unu gösterince yeni düzenleme hakkında meraklar da körüklendi.

Taşeron İşçilerine Kalıcı Çözümler Talep Ediliyor

Normal ve sürekli kamu çalışanları ile taşeron işçilerin haklarının bir an önce eşitlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Sözleşmelerde yer alan hakların enflasyon zammı da dahil hiç biri yerine getirilmiyor. 4/D’ye tabi sürekli işçilerin özellikle de mali ve özlük hakları bakımından diğer kamu çalışanları ile aynı statüde olması için gerekli çalışmaların yapılması talep ediliyor. 1 milyon ve üzerinde olan taşeron işçiler sayılarının azımsanmaması ve bir an önce haklarının verilmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
66 Yorum