1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Dakika Gelişmesi! MEB yüz yüze eğitim için genelde yayınladı ve 81 ile gönderildi….
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Dakika Gelişmesi! MEB yüz yüze eğitim için genelde yayınladı ve 81 ile gönderildi….

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Dakika Gelişmesi! MEB yüz yüze eğitim için genelde yayınladı ve 81 ile gönderildi….

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk beklenen kararı imzaladı. İmzasının ardından 81 ile gönderilen yüz yüze eğitime ara verilmesi ile ilgili genelde her yere ulaştı. MEB genelde kapsamında; ‘’ 4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan olmak üzere herhangi bir sınav olması söz konusu olmayacak.

A+A-

Bu tarihten daha sonra sınavlar ölçme ve değerlendirme kapsamında usul ve esaslar ön plana alınarak sınavların okullarda yüz yüze olması planlamalar arasında. ‘’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzaladıktan sonra tüm genelge 81 ile gönderildi ve karar uygulamaya geçildi. Açıklama kapsamında yaptığı genelge sırasında; ‘’ 4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan olmak üzere herhangi bir sınav olması söz konusu olmayacak.

Bu tarihten daha sonra sınavlar ölçme ve değerlendirme kapsamında usul ve esaslar ön plana alınarak sınavların okullarda yüz yüze olması planlamalar arasında. ‘’ sözleri ile dikkatleri çekti.

Covid – 19 kapsamında meydana gelen kısıtlamalar

Korona virüs salgını ile mücadele sırasında mart ayından bu yana kadar tüm ülkeyi kısa sürede etkisi altına alan salgını önlemek için birçok kısıtlama yeniden meydana geliyor.

Her ne kadar normalleşme süreçlerine geçsek bile son iki aylık süreç içerisinde meydana gelen vaka ve ölüm sayılarındaki artış kısıtlamaların yeniden meydana gelmesine neden oldu.

Bu anlarda vatandaşlar için yeniden meydana gelen kısıtlamaların neler olduğu merak ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile beraber 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasaklarının geldiği açıklandı. Fakat üretim, imalat ve tedarik sektörünün bu durumlardan etkilenmesine engel olmak için bu durumlar muaf tutulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.