1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son karar ne oldu? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama…
Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son karar ne oldu? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama…

Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son karar ne oldu? Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama…

Milli eğitim bakanlığı yüz yüze eğitim hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. MEB; 15 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitimde kademeli geçiş için merak edilen açıklama geldi. Yüz yüze eğitim konusunda usul ve esaslar netlik kazandı. Bilim ve sanat merkezleri için 1 Mart tarihinden itibaren ortaokul 8. Sınıflar için yüz yüze eğitim süreçlerine geçilecek.

A+A-

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk illere özel olarak gönderilen yazıda ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitim süreçleri için bilgilere yer verdi. Bu süreçlerde 15 Şubat tarihinden itibaren birleştirilmiş sınıf uygulaması ile beraber okulların tamamı için köy ve benzeri alanlarda seyrek nüfuslu olarak il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarına göre il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kapsamında iş birliği olacak şekilde alınan kararlar ile beraber özel eğitim ana okulu ve bağımsız ana okulları açılacak. Haftada 5 gün eğitim olacak açıklaması geldi.

Yüz yüze eğitimde son nokta…

1 Mart tarihi itibari ile hem resmi hem de özel ilkokullarda ve bu ilkokul bünyelerinde olan ana sınıfları ve özel eğitim sınıflarında hafta da tam iki gün yüz yüze eğitim süreçleri olacak. Tüm resmi ve özel ortaokul bünyesinin yanı sıra özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 8. Sınıflar kademeli olarak yüz yüze eğitimlerine başlayacaklar. 8. Sınıflar için yapılacak yüz yüze eğitim süreçlerinde derse başlama ve bitiş saatleri öğretmenler tarafından belirlenmiş olacak.

Özel eğitim ve rehberlik hizmetler genel müdürlüklerine bağlı olarak yer alan ilkokul ve ortaokul kademesi ile eğitimine devam eden özel eğitim okulları yanı sıra özel eğitim anasınıfları için diğer okul bünyelerinde yer alan sınıflar da 1 Mart itibari ile haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçmiş olacaklar. Bilim ve sanat merkezleri için de programlar dahilinde yüz yüze eğitim süreçleri başlayacak.

Öğrenciler müfredat tamamından eksiksiz bir şekilde sorumlu olacaklar. Yüz yüze eğitim saatleri dışında kalan diğer saatler için de yine aynı şekilde uzaktan eğitim olarak ders saatleri görülmeye devam edilecek. Bu durumda yer alan öğrenciler için EBA TV, EBA canlı ders yanı sıra harici olarak yer alan canlı ders uygulamaları ile de uzaktan eğitim süreçleri devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum