1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son dakika! Okullar ne zaman açılacak? Yeni genelde yayınlandı…
Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son dakika! Okullar ne zaman açılacak? Yeni genelde yayınlandı…

Milli eğitim bakanlığından açıklama! Yüz yüze eğitimde son dakika! Okullar ne zaman açılacak? Yeni genelde yayınlandı…

Milli eğitim bakanlığından yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Korona virüs salgını ile beraber yüz yüze eğitime ara verip ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki sınıflar uzaktan eğitime başladı.

A+A-

2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin uzaktan eğitim olarak devam edeceğinin açıklanmasının ardından yarı yıl takvimi ve sınav planları ile ilgili açıklamalar geldi. Milli eğitim bakanlığından uzaktan eğitim süreci ile ilgili flaş kararlar alındı. Okulların son durumu ile merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Birinci dönem eğitim ve öğretim süreci 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek. 22 Ocak tarihinde ilk dönem tamamlanacak ve öğrenciler karnelerine kavuşacaklar.

Korona virüs salgını ile mücadele sırasında MEB tarafından alınan tedbirler kapsamında sınavları nasıl olacağı bir hayli merak ediliyor. Gelen açıklama sırasında; ilkokul düzeyinde olan öğrencilerin ders katılım performanslarına göre notlar verilecek. Ortaokul ve lise düzeyinde olan öğrenciler 1 yazılı ve uygulamaları puanlara ek olarak performans notlarına tabi tutulacak.

Yarı yıl tatili bir hafta uzatılacak…

Eğer iller arası hareketlilik azalırsa sadece ortaöğretim düzeyinde olan öğrenciler isteğe bağlı olarak okullara gelerek sınavlara katılım gösterebilecekler. 28 Aralık pazartesi tarihi itibari ile okullarda sınava girme hakları verilecek.

Uzaktan eğitim süreci tam 22 Ocak tarihine kadar devam edecek. Karne alımları sırasında yoğunluk olmasına engel olmak ve bu salgın süreçlerinde bulaşa engel olmak için karneler farklı zaman dilimlerinde verilecek. 22 Ocak 2021 tarihinde başlayan yarı yıl tatili bir hafta uzatılacak. 15 Şubat tatilinde yeniden açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.