1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli eğitim bakanlığından açıklama! Resmen gelen duyurular ile 6 aylık süreç 7 Haziran tarihinde…
Milli eğitim bakanlığından açıklama! Resmen gelen duyurular ile 6 aylık süreç 7 Haziran tarihinde…

Milli eğitim bakanlığından açıklama! Resmen gelen duyurular ile 6 aylık süreç 7 Haziran tarihinde…

Milli eğitim bakanlığı tarafından 81 il için resmen duyurular gelmeye başladı. Net tarih belli oldu ve bu süreç 6 aylık olarak hazırlanacak. 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde sonlandırma yapılacak ve 7 Haziran tarihine kadar milli eğitim bakanlığına bildirimler yapılacak. Milli eğitim bakanlığı talim ve terbiye kurulu, 6 ay süre boyunca geçerliliği yer alan geçici denklik

A+A-

Milli eğitim bakanlığı tarafından 81 il için resmen duyurular gelmeye başladı. Net tarih belli oldu ve bu süreç 6 aylık olarak hazırlanacak. 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde sonlandırma yapılacak ve 7 Haziran tarihine kadar milli eğitim bakanlığına bildirimler yapılacak. Milli eğitim bakanlığı talim ve terbiye kurulu, 6 ay süre boyunca geçerliliği yer alan geçici denklik belgesi ile beraber düzenlemelerin yapılması talep edildi.

Bir yandan da milli eğitim bakanlığı ve İSO iş birliği açılarından gelen yazılı ve kaynakçılık bölümlerinde yer alan seçenler için burs ve istihdam için farklı müjdeler gelmeye başladı. Merkezlerin kurulu olduğu 6 farklı lise içerisinde ilgili bölümleri seçen öğrenciler için burslar verilecek ve mezun olanlar için de istihdam fırsatları verilecek.

Korona virüs salgın süreçlerinde meydana gelen değişimler ile beraber ülke çapında alınmış tedbirler kapsamında artık herhangi bir aksama olmama durumlarının yer almadığı gözleniyor. Daha önceki süreçler içerisinde bilindiği üzere, yurt dışı uçuş yasaklarının kaldırılması ile diğer normalleşme süreçleri ile ilgili olarak belirlenen durumlar karşısında 6 ay boyunca geçerli olacak geçici denklik belgesi düzenlemesi yapılacak.

Öğrenciler için burs ve istihdam açıklaması geldi…

Milli eğitim bakanlığı tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman burs ve istihdam konusunda farklı müjdeler gelmeye devam ediyor. MEB tarafından iki yıl süreç önce İstanbul sanayi odası ile başlatılmış olduğu mesleki eğitimler içerisinde kapsamlı iş birliği ile mesleki eğitimsüreçlerinde önemli projelerin hayata geçmesi söz konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.