1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk’tan Öğrencilere Kritik Uyarı Geldi: Milyonlarca Kişinin Dikkat Etmesi Gerekiyor…
Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk’tan Öğrencilere Kritik Uyarı Geldi: Milyonlarca Kişinin Dikkat Etmesi Gerekiyor…

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk’tan Öğrencilere Kritik Uyarı Geldi: Milyonlarca Kişinin Dikkat Etmesi Gerekiyor…

Açıklanan son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarı geldi. Öğrenciler için profesyonel kişilerin ya da Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği mecralar üzerinden eğitim alması tavsiye ediliyor. Öğrencilerin bazı yanlış bilgilendirmeler içeren sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen yayınların ise öğrenciler üzerinde bırakacağı olumsuz etki konusunda veliler uyarılıyor.

A+A-

Öğrencilerin derslerdeki başarısını arttırmak adına Akran Öğreticiliği adına bir yazı hazırlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerle paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin teknolojik aletlerle daha fazla zaman geçirdiğini ifade ederek bazı uyarılarda bulundu. Bu uyarılar içerisinde eğitim için yararlı bir şekilde kullanılan teknolojinin, oyun ve sosyal medya açısından da dikkatli kullanılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bu durum için velilere büyük bir iş düştüğünü de açıklamalarında bulundurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin teknoloji ile çok fazla vakit geçirdiğini söylerken, sosyal medya alanında velilerden yardım alınması gerektiğini açıkladı. Bakan, güvenli bir şekilde internet kullanımı hakkında da velilerle bir yazı paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarı geldi ve yazı içerisindeki her şeyin özenle incelenmesi ve dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiği ifade edildi. Ebeveynlerin internet kullanımı için büyük bir sorumluluğa sahip olduğu ve çocukların doğru bir kullanım sağlaması adına yardıma ihtiyacı olduğu Bakanlık tarafından fark edildi. Bu nedenle de çocukların doğru bir şekilde internet kullanımı sağlaması için bütün öğrenci gruplarına uygun olarak kolay tavsiyeler yazı içerisinde yer alıyor.

İnternet Dünyasında Güvenli Bir Şekilde Kullanım Sağlamak Öğrencilere Anlatılmalı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarıgeldi ve paylaştığı yazı içerisinde bazı önerilerde bulunuldu. Günümüzdeki çocukların çok daha farklı bir ortam içerisinde büyüdüğü ve internetin de destekleyici olduğu ifade edildi. Öğrencilerin internete girmelerine engel olmanın bir yol olmadığını, aksine hareketlerinin izlenmesi gerektiği ifade edildi. Çocukların doğru bir şekilde internet kullanımı sağlayıp sağlamadığının takip edilmesi gerektiği ve doğruların öğretilmesi gerektiği açıklandı. Bu nedenle çocuklara öğretilen çeşitli kabiliyetlerin yanı sıra, internet kullanımının nasıl olacağı da veliler tarafından öğretilmeli. Güvenli bir şekilde internet kullanan çocukların velilerin bilgilendirmesi ile oluşacağı da eklendi.

Çocuğu Doğru Yönlendirin!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarı geldi ve yazı paylaşıldı. Bu yazı içerisinde çocuğa doğru bir şekilde nasıl rehberlik edileceği de açıklandı. Velilerin bilgi sahibi olması gerektiği ve çocuklarla da ilgilenmesi gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca güvenlik için önlemlerin alınması ve bilinçli bir şekilde yönlendirme yapılması ile de çocuğun doğru yönlendirileceği ekleniyor.

Çocukları internet dünyasında doğru bir şekilde yönlendirmek için en doğru adımın iletişim olduğu yazı içerisinde yer alıyor. Bu zamanlar içerisinde internet dünyası çocuklar için oldukça önemli bir yerde bulunduğu, ailelerin çocukları koruması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca internet kullanımının yasaklanması ile doğru bir çözümün yapılamayacağı ve bunun yerine bilinçli kullanımın öğretilmesi gerektiği yazıda yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarı geldi ve velilerin öğrencileri her an kontrol etmesi gerektiği yazıda bulunuyor. Çocuklarla empati kurulması gerektiği, anlayış ile birlikte bütün problemlerin konuşulabileceği açıklanıyor. Anlayışlı olan veliler ile çocuklar daha fazla yardım alacağını biliyor ve paylaşımları kolay bir hale geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Paylaşılan Akran Öğreticiliği!

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin daha fazla başarı göstermesi adına Akran Öğreticiliği isimli mini bir kitap yayınladı. Bakanlıkta yapılan açıklamalar sonucunda öğrencilerin başarısını arttırmak adına, öğretmenlere detaylı bir mini kitap hazırlanması daha da sürdürülüyor.

Paylaşılan ilk mini kitaptan sonra Akran Öğreticiliği mini kitabı da http://cdn.eba.gov.tr/kitap/akran linki ile sosyal ortamda paylaşıldı. Öğrencilerin nasıl bir şekilde öğretmenler tarafından doğru bir şekilde yönlendirileceği de ikinci kitap aracılığı ile öğretmenlere bildirildi. Öğretmenin bilgisi dahilinde planlı ve özenli bir şekilde öğrencilere, doğru bir öğrenme yolunun nasıl olacağı da kitap içerisinde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uyarı geldi ve akran öğreticiliğinin farklı birçok türünün olduğu açıklamalarda yer aldı. Akran öğreticiliği ise öğrencilerin birbiri ile yardımlaşması ve öğrenmeyi kolaylaştırması olarak ifade ediliyor. Bu sayede öğrencilerin eğitim hayatlarındaki başarıların artmasının yanı sıra çocuklara sorumluluk sahibi olmanın anlamını da vereceği amaçlanıyor. Ayrıca çocukların zamanlarını doğru bir şekilde yönlendirebilmesi ve öz güven kazanması adına da akran öğreticiliği önemli bir yerde bulunuyor.

Birbiri ile arkadaş olan öğrencilerle birlikte nasıl bir eğitim ortamının oluşturulacağı el kitabında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı teorik olarak yaptığı açıklamaların yanı sıra öğretmenlerin izleyebileceği bazı yolları da kitap içerisinde bulundurdu.

Öğrenciler Yardımlaşırken Daha Fazla Öğreniyor!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan bazı açıklamalar geldi ve öğrenmek ile öğretmenin birbiri ile ilgili kavramlar olduğu ifade edildi.

Öğretmenlerde olduğu gibi öğrencilerde de anlatım yapılırken daha kolay bir öğrenim sağlandığı, her öğrencinin başka bir dalda yeteneği olduğu ifade edildi. Bu kapsam dahilinde ise her öğrencinin bilgili olduğu konularda diğerleri ile paylaşım yapmasının daha faydalı olacağı bekleniyor. Bu sayede öğretim sağlayan kişi daha fazla sorumluluk sahibi oluyor ve eğlenerek yaptığı anlatımlarda daha fazla verim sağlıyor. Akran Öğreticiliği hakkındaki bilgi kitabının öğretmen ve öğrencilere yardımcı olması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.