1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanlığı, Önemli Açıklamada Bulundu! Eğitimle İlgili Önemli Açıklamalar Yaptı! Ara tatil İptal Mi?
Milli Eğitim Bakanlığı, Önemli Açıklamada Bulundu! Eğitimle İlgili Önemli Açıklamalar Yaptı! Ara tatil İptal Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, Önemli Açıklamada Bulundu! Eğitimle İlgili Önemli Açıklamalar Yaptı! Ara tatil İptal Mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ara tatile ilişkin tüm merak edilenleri açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dönemde tartışma yaratan ara tatil uygulamalarıyla ilgili önemli bir gelişme daha geldi. Eski Bakan Selçuk döneminden beri uygulanan Nisan ve Kasım aylarındaki bir haftalık ara tatiller, MEB'in yeni bir tatil sistemi üzerinde çalıştığını açıkladığı Bakan Tekin tarafından yeniden gözden geçiriliyor. Bu yeni yaklaşım, eğitim camiasını ve velileri yakından ilgilendiren bir konu olarak gündemde.

ARA TATİL UYGULAMASI KALDIRILACAK MI?

Gündemde yer alan konulardan biri, ara tatil uygulamasının geleceğiyle ilgiliydi. Tekin, bu konuda açıklamalarda bulundu. Bakan, "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Öyle bir şey yok. Velilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız."

ÖĞRENCİLER, VELİLER, ÖĞRETMENLER MUTLU İSE DEVAM

Ara tatil uygulamasına yönelik bir şikayet veya talep olup olmadığı sorulduğunda ise Tekin, "Gelmesi durumunda değerlendireceğiz." şeklinde cevapladı. Uygulamanın öğrencilerin okul konsantrasyonunu nasıl etkilediği sorusu üzerine Bakan Tekin, şunları söyledi:

"Bu tür şikayetler öğrencilerden de öğretmenlerden de bize geliyor. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı var. Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından bütün uygulamalarımız izleniyor. Bu yıl da ara tatilden sonra daire başkanlığımız bir rapor oluşturur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz."

E-OKUL VE MEBBİS ÜZERİNDEN ANKET YAPILACAK

Bakan Tekin, tartışmalara açık olduklarını ve önerilere dayalı olarak bir tatil sistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. MEB'in bu amaçla geliştirdiği yeni tatil sistemi, dijital platformlardan MEBBİS ve e-okul üzerinden gerçekleştirilecek anketlerle şekillenecek.

ARA TATİL UYGULAMASI BÖLGESEL OLARAK UYGULANABİLİR

MEBBİS üzerinden öğretmenlere, e-okul üzerinden ise öğrenci ve velilere yönelik açılacak anketler, yeni tatil sisteminin oluşturulmasında kritik bir rol oynayacak. Anket sonuçlarına dayalı olarak, bölgesel bazlı ara tatil uygulaması hayata geçirilecek. Bu, öğrenci, veli ve öğretmenlerin görüşlerine dayalı olarak, eğitim takvimi içerisindeki tatil dönemlerinin belirlenmesine imkan tanıyacak bir yaklaşım olarak öne çıkıyor.

Tekin ayrıca, ara tatil uygulamasının Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak uygulanabileceğini, iklim koşulları ve coğrafi mesafeler göz önünde bulundurularak bu inisiyatifin valiliklere bırakılabileceğini ifade etti. Operasyonlar ve uygulamalarla ilgili sürekli izleme ve değerlendirme yapıldığını belirten Bakan Tekin, İzleme Değerlendirme Daire Başkanlıkları tarafından her uygulamanın sahadan gelen geri bildirimlere göre değerlendirildiğini ve gerektiğinde revize edildiğini vurguladı.

Anketlerin önümüzdeki günlerde öğretmenlere, velilere ve öğrencilere sunulması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için yapılan etkinliklerle ilgili de bilgi verdi. Bakanlık merkez teşkilatı tarafından organize edilen 60'a yakın etkinlik projesi olduğunu ve il müdürlükleri ile valiliklerin koordinasyonunda daha fazla etkinlik düzenleneceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.