1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı gönderip resmen duyurdu! Flaş değişiklik yapıldı, bu yıl...
Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı gönderip resmen duyurdu! Flaş değişiklik yapıldı, bu yıl...

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı gönderip resmen duyurdu! Flaş değişiklik yapıldı, bu yıl...

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. MEB resmen duyurdu. Ziya Selçuk imzası ile 81 ile yazı ile gönderildi. Flaş değişiklik kararı alındı!

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla, lise öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemler konulu yazı illere gönderildi. Yazıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetlerinin Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarıyla sürdürüldüğü ve yüz yüze eğitimin yapıldığı dönemlerde öğrencilerin okula devamının gönüllülük esasına göre belirlendiği hatırlatıldı.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemler, öğrenci velilerinin yapmış olduğu tercihe bağlı şekilde yalnızca birinci dönem puanları ya da her iki döneme ait alınan puanlara göre gerçekleştirilecek. Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacak.

Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersi/dersleri olanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin sınıfını direk olarak, yıl sonu başarı puanı 50 ve daha yukarı olan fakat yıl sonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler ile alt derslikler da dahil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın direk olarak sınıfını geçemeyen öğrencilerin, bu derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmeleri sağlanacak.

HAZIRLIK SINIFINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilerden birinci yabancı dil dersi ve/ya da Türkçe dersinden yıl sonu puanlarına göre 50'nin altında puan alarak başarısız olanların sorumlu olarak 9. Sınıfa geçişleri sağlanacak.
2020-2021 eğitim ve öğretim yılı hazırlık sınıfında öğrenim görüp birinci yabancı dil dersi ve/ya da Türkçe dersinden sonraki senelerde da sorumluluğu devam etmekte olan öğrencilerin yeterlilik sınavlarının, yönetmelikte belirtilen sorumluluk sınavları sayısınca ve bu imtihanlarla aynı tarihlerde uygulaması yapılacak ve sorumluluk sınavlarının başarı kriterlerine göre değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.