1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanlığı 81 İle Resmen Duyurdu! Tarih Belli Oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı 81 İle Resmen Duyurdu! Tarih Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı 81 İle Resmen Duyurdu! Tarih Belli Oldu!

Milyonlarca öğrenci bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yollayarak açıkladı. Tarihler belrlendi 24 Mayıs-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak ikinci dönem sınavları. 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin 2. dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacağını duyurdu.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Ziya Selçuk imzası ile 81 ile yazı yolladı.Uzaktan ve yüz yüze eğitimle ikinci dönem sınav uygulamaları hakkında brağbetler verdi. Yazıda sınavların nasıl yapılacağı vurgulandı. Yazıda, "Ülkemiz genelinde uygulanmakta olan Yeni tip corona virüs önlemleri kapsamında Bilim Kurulu'nun önerileri ve 26/04/2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler neticesinde yüz yüze eğitimle sınavların ertelenmesi kararı alınmış ve söz konusu kararlar rağbet (d) yazımızla duyurulmuştu.

Ancak, 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavların 12. dersliklerda tamamlanmış; hazırlık, 9, 10 ve 11. dersliklerın önemli bir kısmında ise yapılmış olması hususları beraber değerlendirilerek rağbet (a) Yönetmeliğin Ek 3 üncü maddesinde yer alan; "İlçe, il ya da ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava şartları gibi durumlarda bu Yönetmelikle düzenlenen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir." hükmü gereğince ortaöğretim kurumlarında yürütülecek uzaktan ve yüz yüze eğitimle sınav uygulamalarına ilişkin aşağıda belirtilen açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." ifade edildi.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI 

Yazıda şunlara vurgu yapıldı: "2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacaktır.12. derslikler seviyesinde birinci ve ikinci döneme ait sınavlar tamamlandığından bu dersliklerın 2020-2021eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemleri, rağbet (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülerek tamamlanacaktır. 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci döneminde yapılacak sınavlara yönelik ortaöğretim hazırlık,9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine bu sınavlara katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacaktır.

Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar bu isteklerine yönelik eğitimkurumu müdürlüklerine dilekçe ile müracaat yapmaları gerekiyor. Ancak sokağa çıkma kısıtlaması, hastalık,karantina uygulaması, ayrı bir ilde bulunma gibi gerekçelerle dilekçesini elden teslim edemeyecek olanlar, aslınıdaha sonra teslim etmek üzere, talebini içerir dilekçe görselini, rağbetli eğitim kurumu müdürlüğünün belirtilen dijitalve diğer iletişim adreslerine gönderebileceklerdir.
 
Sınavlara katılma veya katılmama tercihi; sınavların tamamına katılma veya tamamına katılmama biçiminde olacaktır; bir kısım dersin sınavına girme ve diğerlerine girmeme biçiminde olmayacaktır. Eğitim kurumu müdürlüklerine dilekçe ile başvuran ve tercihleri doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmeyecek olan öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri;2020-2021 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminde yapılan ölçme ve değerlendirme uygulamalarının sonuçlarına göre rağbet (a) Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesi kapsamında tamamlanacak, bu öğrencilere yönelik ikinci döneme ilişkin proje ödevi, performans çalışması ve performans değerlendirmesi gibi herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacak, yapılan var ise da değerlendirmeye alınmayacaktır.2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci dönemine ait sınavları yapılamamış olan ve takvimi doğrultusunda yapılacak ikinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ise 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, rağbet (a) Yönetmeliğin “Ölçme ve değerlendirmenin genel esasları” başlıklı 43 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan; “Öğrencilerin başarısı; öğretim programı öğrenme kazanımları baz alınarak dersin özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projeler ile işletmelerde beceri eğitiminde/stajda alınan puanlara göre tespit edilir.” hükmünde belirlenen ölçme ve değerlendirme uygulamaları değerlendirmeye alınarak tamamlanacaktır.

TERCİH HAKKI SUNULACAK

Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin hem birinci hem de ikinci dönemine yönelik olarak ölçme ve değerlendirme uygulamaları tamamlanmış olan öğrencilere de tercih hakkı sunulacaktır. Buna göre birinci dönem notları ile değerlendirilmek isteyen öğrencilerin velilerinin, eğitim kurumu müdürlüklerine 21 Mayıs 2021 tarihine kadar bu taleplerini içeren dilekçe ile müracat etmeleri hâlinde; söz konusu öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri rağbet (a) Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesi kapsamında birinci döneme ait ölçme ve değerlendirme uygulama sonuçlarına göre tamamlanacak, ikinci döneme ait hiçbir ölçme ve değerlendirme uygulaması değerlendirmeye alınmayacaktır.2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci dönemine ilişkin katılım sağlamak isteyen öğrencilerin sınavları, 1 Kasım 2020 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, rağbetli dersin zümrelerince hazırlanarak ve 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında rağbet (c) yazımızda belirtilen Yeni tip corona virüs salgınına karşı alınacak tedbirlere dair açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacaktır.

SORUMLULUK SINAVLARININ TARİHLERİ

2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci dönemine ilişkin sınavların yapılacağı 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında değişik bir ilde ve yurt dışında bulunacak öğrencilerle alakalı olarak rağbet (b) ve (ç) yazılarımızda yer alan konu hakkında maddeler baz alınarak uygulama yapılacaktır.İlgi (a) Yönetmeliğin “Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması” başlıklı 58 incimaddesinin ikinci fıkrasında yer alan hüküm gereği, 2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin ikinci döneminin son ikihaftası içerisinde yapılması gerekli olan sorumluluk sınavları 21 Haziran - 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 12. Sınıf öğrencilerinin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ait olan ve başarısız oldukları derslerden oluşacak sorumlulukları da 21 Haziran- 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan sorumluluk sınavları kapsamına dâhil edilecektir.

2020-2021 eğitim ve öğretim senesinin birinci ve ikinci döneminde düzenlenen sınavlara geçerli mazereti sebebiyle girememiş öğrenciler ile 24 Mayıs - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak sınavlara katılmak isteyip de geçerli mazereti sebebiyle katılamayan öğrencilere, 21 Haziran - 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak olan sorumluluk sınavları döneminde rağbetli dersin zümreleri ve eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınav hakkı tanınacaktır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ders kesimi, 02 Temmuz 2021 tarihi olup tüm iş ve işlemler bu tarihe göre yürütülecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.