1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı’ndan Uzaktan Eğitimle İlgili Son Dakika Açıklaması! Milyonlar Bu Yeniliğe Hazır Mı?
Milli Eğitim Bakanı’ndan Uzaktan Eğitimle İlgili Son Dakika Açıklaması! Milyonlar Bu Yeniliğe Hazır Mı?

Milli Eğitim Bakanı’ndan Uzaktan Eğitimle İlgili Son Dakika Açıklaması! Milyonlar Bu Yeniliğe Hazır Mı?

Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ilk ara tatile giren okullar 23 Kasım tarihi ile son buluyor ve okullar yeniden uzaktan eğitim yöntemi ile eğitim hayatına başlıyor.

A+A-

Ara tatilin son bulmasının ardından MEB tarafından merak edilen açıklamalar gelmeye başladı. İlk hafta program nasıl olacak liste açıklandı. Milli eğitim bakanlığı tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile beraber ara tatilin ardından yeniden başlayan uzaktan eğitim için ilk hafta detaylar belli oldu.

MEB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile; "Ara tatil bitti, uzaktan eğitim kaldığı yerden devam ediyor. TRT EBA’da yeni haftanın programı hazır. İlkokul, ortaokul ve lise kanalları yine dopdolu. İşte, 23-27 Kasım haftasının akışı" sözlerine yer verdi. Bunun ile beraber ara tatilin ardından yeniden başlayan uzaktan eğitim için ilk haftanın programı da belli oldu.

23 Kasım itibari ile uzaktan eğitim kaldığı yerden devam ediyor…

Korona virüs salgını önlemleri karşısında yüz yüze eğitimlere maalesef ki yıl sonuna kadar tekrar ara vermek zorunda kalındı. Bu yüzden de 4 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim hız kesmeden devam edecek. Bu süreç içerisinde eğitim öğretim adımlarının ana noktaları TRT EBA kanalları başta yer almak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformları, basılı ve dijital yardımcı kaynaklar ile yürütülmek zorunda kalınacak.

Uzaktan eğitim süreçlerinde haftalık olarak yapılan ders programları, okul yönetimlerinin koordinesinde öğretmenler kapsamında öğrenciler ve velilerin paylaşımları söz konusu olacak. 4 Ocak tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan olmak üzere sınavların olması söz konusu olmayacak. Bu tarihin ardından sınavlar okul ortamlarında yeniden yüz yüze olması planlamalar arasında.

Fakat 4 Ocak itibari ile ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kapsamında gelen haberler ilgilisi hususlar salgın süreçlerinin seyrine göre değerlendirmeleri yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.