1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı'ndan Okulların Açılış Tarihi İle İlgili Yeni Açıklama! 20 Şubat Pazartesi Okul Var Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?
Milli Eğitim Bakanı'ndan Okulların Açılış Tarihi İle İlgili Yeni Açıklama! 20 Şubat Pazartesi Okul Var Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı'ndan Okulların Açılış Tarihi İle İlgili Yeni Açıklama! 20 Şubat Pazartesi Okul Var Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son açıklamasında, 71 ildeki okulların 20 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlayacağını duyurdu. Ancak 10 ildeki durumun salı günü açıklanacağını belirtti. Peki, okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatilinin bitmesine kaç gün kaldı? Okullar tatil mi olacak? İşte detaylar...

A+A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremler sonucunda birçok bina, içerisinde okulların da bulunduğu, hasar gördü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hasar gören okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin başlatılması süreci hakkında bir açıklama yaptı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada "10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verilirken, 71 ilde ise eğitim faaliyetleri 20 Şubat'ta başlayacak" dedi ve okullar için alınan kararı duyurdu.

20 ŞUBAT'I İŞARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı son açıklamada, tarihin değişebileceği sinyalini verdiği kararın yeniden değerlendirileceğini belirtti. 20 Şubat'ta 10 il için alınan kararın tekrar ele alınacağını açıklayan Bakan Özer, "Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi günü 71 ilde eğitim faaliyetleri başlayacak.

10 ilde eğitime ne zaman başlanacağına ilişkin kararı salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illere nakil yaptırdı. Artık Milli Eğitim Bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelerek öğrenci nakillerini otomatik olarak yapacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerinin tüm ders kitaplarını bastırdık ve yakında dağıtacağız" şeklinde konuştu.

Sürecin nasıl ilerleyeceği, yapılan değerlendirmelerin ardından belli olacak.

93 OKULA TAHLİYE KARARI

İstanbul Valiliği, 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren riskli 93 okul ve eğitim kurumunda okuyan öğrencilerin, depreme dayanıklı okullara nakledilerek eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.