1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Yüz Yüze Eğitimde Son Durum Belli Oldu…
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Yüz Yüze Eğitimde Son Durum Belli Oldu…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Son Dakika Açıklaması! Yüz Yüze Eğitimde Son Durum Belli Oldu…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yüz yüze eğitim süreçleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarsa bulundu. Ülkemizde geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana kadar etkisini gösteren korona virüs salgın süreçlerini hala geride bırakamadık.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yüz yüze eğitim süreçleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarsa bulundu. Ülkemizde geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana kadar etkisini gösteren korona virüs salgın süreçlerini hala geride bırakamadık.

Son aylarda alınan tedbirlerden dolayı vaka sayılarının ortalama olarak 7 binden 1500 seviyesine kadar inmesi yüz yüze eğitim süreçlerini tekrardan gündeme getirdi. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

81 ilde yüz yüze eğitim ile ilgili karar yeniden gündeme geldi. Belirli kategorilerde yer alan okullar için yüz yüze eğitim süreci başlayacak.

Yüz yüze eğitim süreçleri…

Uzaktan eğitim süreçleri için her ne kadar imkanların bir hayli artması sağlansa bile yine de yüz yüze eğitimin bir an önce açılması gerekiyor. 15 Şubat tarihinin ardından güncel verilere göre kararı almak her zaman daha doğru olacak sözlerine yer verdi.

Uzaktan eğitim çalışma takviminde değişiklik…

Uzaktan eğitim süreçleri için her ne kadar imkanların bir hayli artması sağlansa bile yine de yüz yüze eğitimin bir an önce açılması gerekiyor. Fakat bu kararı ortak bir şekilde almak gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Bakanlık kurulu toplantısı ile 2020 – 2021 eğitim yılının kararına varılacak. İlk dönem uzaktan eğitim ile tamamlanacak. 22 Ocak tarihinde ara tatil girince yeni eğitim süreci ne olacak belli olacak.

İkinci dönem ne zaman başlıyor?

25 Ocak tarihi ile başlayacak ara tatil ikinci döneme geçiş için bir haftalık süreç ertelenerek açılacak. 15 Şubat tarihinde açılacak okullar sağlık bakanlığı ve bilim kurulunun toplanarak istişare yapmasının ardından gelen verilere göre eğitim süreçlerinin nasıl olacağına karar verilecek. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın sağlığına en uygun kararı vermek için en doğru karar olması için toplantı ardından belli olacak.

Zor günleri geride bırakmak herkesin görevi olacak…

Yaşanan korona virüs salgınından dolayı gelen zorlu günleri aşmak için kurallara en azami şekilde herkesin uyması gerekir. Herkesin sağlığını korumak için salgın seyrinin belirleyen toplum davranışlarına dikkat etmek gerekir. Bu durum karşısında okulların açık ya da kapalı olması son derece etkili olacaktır. Bu yüzden bunu akıllarda bulundurarak bir karar vermemiz gerekiyor. ‘’ ifadelerine yer veren Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk son durumun ilerleyen günlerde belli olacağını açıkladı.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.