1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan müjdeli haber! Bu hafta başlayacak… Sınavlar nasıl olacak, karneler nasıl verilecek?
Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan müjdeli haber! Bu hafta başlayacak… Sınavlar nasıl olacak, karneler nasıl verilecek?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’tan müjdeli haber! Bu hafta başlayacak… Sınavlar nasıl olacak, karneler nasıl verilecek?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tüm herkes için müjdeli haberleri veriyor. Şahsına ait twitter hesabından yaptığı paylaşım ile milyonlarca öğrencinin yüzlerini güldürdü.

A+A-

Sınav olacak mı, karneler nasıl belirlenecek?

Milli eğitim bakanı Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre; ilkokul düzeyinde olan öğrenciler için sınavların yapılmayacağı, karnelerin öğrencilerin ders içerisinde etkinliklere katılım puanlarına göre belli olacak.

Ortaokul ve lise düzeyinde olan sınıflar için de bir yazılı ya da uygulamalı sınav puanlarına performans notları eklenerek karneler belli olacak. Sınav notları olmayan öğrenciler içi şubelerin sınavları okul ortamı içerisinde sosyal mesafe ile hijyen kurallarına dikkat edilerek seyreltilmiş sınıflarda yapılacak.

İl dışında olan öğrenciler oldukları şehirde sınava girecekler…

İller arasında meydana gelmesi söz konusu olan gidiş gelişleri en aza indirmek için eğer orta öğretim öğrencileri farklı bir şehirdeyse kendi isteklerine bağlı olarak farklı okullarda sınava girecekler. Bunun için 28 Aralık tarihine kadar velilerin okul yönetimlerine başvuru yapma şartı aranır. Bu sayede öğrenim gördükleri okul düzeyinde olma şartı ile bulundukları illerde sınavlara katılım gösterebilecekler.

Uzaktan eğitim…

İlkokul, ortaokul, lise düzeyinde olan öğrenciler için uzaktan eğitim ilk dönemin sonuna kadar devam edecek. 22 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim olacak ve birinci dönem bu şekilde tamamlanacak.

22 Ocak tarihinde öğrencilere karne dağıtılmak için başlanacak. Her öğrenci için farklı gün ve zamanlara ayarlamalar yapılarak karneler verilecek.

Yarı yıl tatili ne zaman olacak?

25 Ocak tarihinde başlayan yarı yıl tatili bir hafta uzatılarak ikinci döneme geçilecek. İkinci dönem eğitim ve öğretim hayatına 15 Şubat tarihinde başlanacak. Ziya Selçuk yaptığı açıklama sırasında; ‘’ geçtiğimiz hafta tam 50 bin 500 öğrenci için internetli tablet dağıtımını yaptık ve öğrenciler ders başı yapı.

Bir yandan da çevrim dışı zamanlarda kullanabilecek oldukları eğitim içerikleri ve kaynakları yer alıyor. Bu hafta içerisinde 50 bin internet paketli tablet dağıtmaya devam edeceğiz. Bu zorlu günlerde çocuklarımızın eğitim hakları için emek veren herkese sonsuz teşekkürler. ‘’ sözlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.