1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama! Okullar açılıyor mu? Bakanlık tarafından tarih verildi…
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama! Okullar açılıyor mu? Bakanlık tarafından tarih verildi…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama! Okullar açılıyor mu? Bakanlık tarafından tarih verildi…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk okulların son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Twitter’da gündem olan açıklama, milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor.

A+A-

Açıklaması sırasında; ‘’ Öğrenciler tarafından alışılan yarıyıl tatilleri gibi pek olmasa da şu an çocuklarımız hala moladalar. Biz ise hız kesmeden mesai arkadaşlarım ve öğretmenlerim ile okullarda özlem ile kavuşmaların olacağı an için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bir an önce #okullaraciliyor demeni heyecanı ile karşılaşma ümidiyle devam ediyoruz. Herkesin bu zorlu günlerde ellerine, emeklerine sağlık… ‘’ tarzında açıklamasına yer verdi.

Okulların geçtiğimiz günlerde yarı yıl tatiline girmesinin ardından Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada öğrenci ve öğretmenlerin kaldıkları heyecanlara okullarda devam etmesi için hazırlıkların hız kesmeden devam ediyor olduğunu dile getirdi.

#okullaraciliyor demek için sabırsızlanıyoruz…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı acıkama sırasında; ‘’ Öğrenciler tarafından alışılan yarıyıl tatilleri gibi pek olmasa da şu an çocuklarımız hala moladalar. Biz ise hız kesmeden mesai arkadaşlarım ve öğretmenlerim ile okullarda özlem ile kavuşmaların olacağı an için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bir an önce #okullaraciliyor demenin heyecanı ile karşılaşma ümidiyle devam ediyoruz. Herkesin bu zorlu günlerde ellerine, emeklerine sağlık… ‘’ ifadeleri ile dikkatleri çekti.

Köy okullarına müjde! Tam zamanlı ve yüz yüze olacak…

Geçtiğimiz süreçlerde belirlediğimiz takvime göre 15 Şubat pazartesi itibari ile ikinci yarı yıl eğitim ve öğretim hayatına başlanacak. Köylerde salgın oranlarının nerede ise hiç olmamasından dolayı çocukların eğitimlerinin salgından dolayı daha fazla aksamasına engel olmak için tüm köy okullarında tüm kademeler için yüz yüze eğitim kademeli olarak değil de tam zamanlı olarak başlayacak.

Tüm bağımsız olarak yer alan ana okulları da 15 Şubat tarihi ile tam zamanlı olarak eğitim hayatına başlayacaklar.

Eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak?

Lise son ve orta son sınıf öğrencileri için 1 Mart tarihi itibari ile eğitim öğretim hayatı okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze başlayacak. Onların sınava hazırlandıkları sürede daha verimli zaman geçirmeleri ve öğretmenleri ile bire bir çalışmalarına devam edebilmeleri onlar için gerçekten de çok önemli. Bu yüzden de orta son ve lise son öğrencileri 1 Mart tarihi itibari ile tam zamanlı olarak eğitim hayatına başlayacaklar. Bilim kurulu tarafından ön görülen koşullar ile öğrenciler sınıflarda yerini alacaklar.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu son açıklama sırasında lise öğrencileri için birinci döneme ait karne notlarında etkili olacak sınavlar da 1 Mart tarihinde yüz yüze olacak. Bu sınavlarda 1 Kasım tarihine kadar yüz yüze eğitimde nerelere geldilerse sınavda da tamamından sorumlu olacaklar. Okullarda yoğunluk olmasına engel olmak için tek bir sınav yapılacak.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından gelen açıklamaların sonucunda 15 Şubat tarihinde köy okullarının tamamı tam zamanlı olarak, 1 Mart tarihinde tüm ilkokul öğrencileri tam zamanlı olarak, orta son ve lise son sınıfları da 1 Mart tarihi ile yüz yüze tam zamanlı olarak eğitimlerine devam edecek. Okulların açılmasına dair alınan kararın ardından aileler çocuklarının korona virüs salgınından dolayı okula gönderip göndermemek konusunda tereddütleri olduğu da bilinen bir gerçek. Bu yüzden Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklama sırasında; ‘’ Öğrencilerin okullarda yapılacak olan yüz yüze eğitim süreçlerine dahil olup olmayacakları velilerin kararına göre değişiklik gösterecek. Bu durumlarda çocuklar aile isteklerine göre uzaktan eğitime ya da yüz yüze eğitim hayatına devam edebilecekler. ‘’ sözlerine yer verirken bir yandan da sokağa çıkma yasağının olduğu günler içerisinde öğrencilere yasak olmayacak ve izinli sayılacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.