1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı: Telafi Eğitiminin Detayları Ortaya Çıktı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı: Telafi Eğitiminin Detayları Ortaya Çıktı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı: Telafi Eğitiminin Detayları Ortaya Çıktı

Bakan Ziya Selçuk'un dün sosyal ağ hesabından yapmış olduğu telafi eğitimi paylaşımı sonrası eğitimin nasıl olacağı ile alakalı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve ayrıntılı bir telafi süreciyle; akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim senesini de kapsayacak" mesajını paylaşmıştı.

Bakan Selçuk'un paylaşımı sonrası okullarda telafi eğitiminin nasıl olacağına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş eğitimin ayrıntılarını  anlattı. İşte Ahmet Türkeş'in konuyla alakalı açıklamaları:

Gündeme gelen en önemli konulardan birisi de eğitim. Daha önce eğitim ile ilgili pek çok açıklama yapılmış, okulların 2 Temmuz'da kapatılacağı açıklanmıştı. Peki 2 Temmuz sonrası süreç nasıl olacak?

"NET AÇIKLAMA HAZİRAN ORTASINDA"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli bir açıklama geldi. Selçuk sosyal ağ hesabından 'Eğitimde telafi başlıyor' etiketiyle paylaşım yaptı. Öncelikle telafi eğitimine ilişkin kesin bir çerçeve yok fakat bazı beklentiler var. Net açıklamanın haziran ayı ortasında yapılması bekleniyor. Ayrıca yoğun olarak ortaokul ve lise öğrencilerinin telafi eğitimine gitmesi bekleniyor.

ZORUNLU DEĞİL, İSTEĞE BAĞLI OLMASI BEKLENİYOR

Bütün sınıfların her gün düzenli ilaçlanma okula gidip telafi eğitimi alması söz konusu değil, daha çok haftanın bazı günlerinde ve sınırlı saatler içerisinde bir telafi eğitim uygulamasının olması söz konusu. Ayrıca telafi eğitim uygulaması tüm öğrencilere mecburi değil, isteğe bağlı olması bekleniyor. An itibariyle teknik çalışmaların sürdüğünü söyleyelim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.