1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama! Okullar İkinci Dönem Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama! Okullar İkinci Dönem Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama! Okullar İkinci Dönem Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?

20 Kasım tarihinden sonra yeniden uzaktan eğitim hayatına dönen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitim süreçlerinin ne zaman olacağını merakla bekliyor. Yapılan kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konu hakkında açıklama yaptı.

A+A-

Yaşanan korona virüs salgınından dolayı mart ayında okullar üç hafta tatil denilmiş ama bir daha açılamamıştı. Salgın süreçlerinin her geçen gün daha artış göstermesi salgını önlemek için uzaktan eğitim sürecine geçilmiş, yüz yüze eğitime ara verilmişti.

20 Kasım tarihinden sonra yeniden uzaktan eğitim hayatına dönen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yüz yüze eğitim süreçlerinin ne zaman olacağını merakla bekliyor. Yapılan kabine toplantısının ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan konu hakkında açıklama yaptı. 2020 ve 2021 yılının ikinci dönem eğitim ve öğretim dönemi 15 Şubat 2021 tarihi ile başlayacak.

MEB’den beklenen açıklama…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk canlı yayında yüz yüze eğitim süreçleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bu açıklama sırasında; ‘’ Okulların ikinci dönem açılması yönünde ciddi bir beklenti olsa bile ön görülen sağlık bakanlığı, bilim kurulu ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan önderliğinde yapılacak kabine toplantısında alınacak karara göre belli olacak.

15 Şubat tarihinden 10 gün önce belli olacak tablo netlik kazanırsa bir şey demek doğru olacak. Ülkemizde durum akışı ön plana alınacak olduğu zaman okulları açmak için hazırlıklar ve salgının seyrinin durumlarına dikkat ediyoruz. Şu an bakıldığı zaman dünya üzerinde tüm sınıfların tam zamanlı olarak aynı anda okula gitmeleri pek de mümkün olmadığını düşünüyor, küçük yaşlarda risklerin daha az olma ihtimallerini ön planda tutuyoruz. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Tedbirlerde kademeli olarak azalma…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan eşliğinde 2021 yılının ilk kabine toplantısı yapıldı. Toplantının ardından gündemde aşı çalışmaları ve korona virüs salgını süreçleri ile alınan tedbirlere öncelik verildi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamaya göre salgının seyrinin hafifletilmesinin başarıldığını, esnaflardan öğrencilere ve tüm vatandaşlara bu tedbirlerin ne kadar sıkıntılar açtığının farkında oldukları eklendi. Vaka sayıları eğer belirli bir miktarın altına inerse kademeli bir şekilde tedbirlerin azaltılacağı açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan aşılama çalışmaların Çarşamba ve Perşembe günleri başlamış olduğunu dile getirdi.

Okullar açılacak mı, ne zaman açılacak?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamalara göre ikinci dönemin başlayacak olduğu tarihe göre Milli eğitim bakanlığı ve sağlık bakanlığı hangi senaryolar olabilir konusuna odaklanacak. Ortaokul ve lise düzeylerinde yüz yüze eğitim süreçlerinin başlaması ön görülürken korona virüs süreçlerinin tedbirleri kapsamında ikinci dönem yapılması planlanan ara tatil de bu yarı yıl tatiline eklendi.

Son 5 günde vaka sayılarında azalma…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yaptı ve son beş günlük süreç içerisinde vaka sayılarında ciddi anlamda azalma olduğunu dile getirdi. Kabine toplantısının öncesindeki beş günlük vaka sayılarını sizler için derledik.

11 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ 

  1. Gün içerisinde yapılan test sayısı: 180 bin 303
  2. Testleri gün içerisinde pozitif çıkan kişi sayısı: 10 bin 220
  3. Gün içerisinde belirlenen hasta sayısı: 1.003

10 OCAK PAZAR GÜNÜ

  1. Gün içerisinde yapılan test sayısı: 162 bin 786
  2. Testleri gün içerisinde pozitif çıkan kişi sayısı: 9 bin 138
  3. Gün içerisinde belirlenen hasta sayısı: 1.017

9 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ

  1. Gün içerisinde yapılan test sayısı: 184 bin 193
  2. Testleri gün içerisinde pozitif çıkan kişi sayısı: 11 bin 479
  3. Gün içerisinde belirlenen hasta sayısı: 1.103

8 OCAK CUMA GÜNÜ 

  1. Gün içerisinde yapılan test sayısı: 184 bin 193
  2. Testleri gün içerisinde pozitif çıkan kişi sayısı: 11 bin 479
  3. Gün içerisinde belirlenen hasta sayısı:1.291

7 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ

  1. Gün içerisinde yapılan test sayısı: 183 bin 003
  2. Testleri gün içerisinde pozitif çıkan kişi sayısı:  12 bin 171
  3. Gün içerisinde belirlenen hasta sayısı: 13 bin 370

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.