1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Microsoft’tan Çift Ekranlı Telefon Duyurusu! Özellikleri Herkesi Şaşırttı…
Microsoft’tan Çift Ekranlı Telefon Duyurusu! Özellikleri Herkesi Şaşırttı…

Microsoft’tan Çift Ekranlı Telefon Duyurusu! Özellikleri Herkesi Şaşırttı…

Microsoft tarafından bir süredir beklenmesi söz konusu olan mobil ürün Surface Duo resmen duyurularda yer aldı. Menteşeleri ile biri birilerine bağlanmış olarak yer alan çift ekranlı cihaz, kullanıcılar için oldukça etkileyici bir android deneyimi de sunuyor. Microsoft tarafından sunulan yeni mobil ürün bugün itibari ile herkesin sahip olmasına sunuluyor.

A+A-

ABD merkezli olarak yer alan teknoloji devi Microsoft, uzun bir süredir Surface dua ismi ile bilinen çift ekranlı mobil  ürünü ile gündemde yerini alıyor. Bu anlarda Microsoft, kullanıcıları için yapmış olduğu açıklamalar sırasında ürünün 2020 yılı sonlarına doğru piyasaya sunacak olduğunu açıklamıştı. Fakat durum beklendiği gibi olmadı. Şirket içerisinde yeni ürün resmen duyuruları ile dikkatleri çekti. Tüm detaylar ile beraber müşterilerinin şimdiden beğenisine erkenden sunuldu.

Microsoft mobil ürünler alanında yer alan bir sektör olması ile pek de istendiği noktaya ulaşamamış olması ile dikkatleri çekiyor. Şirket piyasaya sürmüş olduğu cihazlar ile bekledikleri etkiyi pek elde edememiş ve telefonlar için geliştirmeye devam ettikleri uygulamaların yetersiz kalması ile tüketicilerin cihazlardan uzaklaşmasına neden olmuştu. Bunlarda ders almayı başaran şirket android tabanlı olarak geliştirdikleri son cihaz ile yeni nesil bir deneyim sunmayı da hedefliyor. Peki bu ürün kullanıcıları için neler sunuyor?

Microsoft’tan Çift Ekranlı Telefon

Menteşe ile biri birine bağlı olan iki ekrana sahip cihaz müşterilerinin karşısına çıkıyor. 5,6 inç boyutunda yer alan her iki ekranın yanı sıra 1800*1350 piksel çözünürlük ile dikkatleri çekiyor. Bu alanlarda kullanıcılar her iki ekranı da farklı olarak kullanmak istedikleri zaman 8,1 inç özellik sunan ve 2700*1800 piksel çözünürlük de sunuyor.

Çift ekranlı olarak yer alan microsoftun cihazı, Qualcomm'un Snapdragon 855 işlemcisinden de güç alması ile dikkatleri çekiyor. Bu işlemci ise geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülmesi ile amiral gemisi olarak tercih edilmişti. Bugün bile hala kullanıcılarını tatmin edebilecek kadar başarılı. Cihaz bu işlemci için 6 GB RAM özellik sunmasının yanı sıra bir de 256 GB ye kadar depolama alanı ile de desteklemeyi tercih ediyor.

Microsoft tarafından sunulan yeni mobil cihazı ile de kamera özellikleri açısından beklenenleri pek sunmadığı biliniyor. f/2.0 diyafram açıklığı ile beraber 11 MO çözünürlüğü sunması kamera ile beraber gelen ürün olması, 4K çözünürlük ile 60 fps video çekim avantajları sunuyor. Bu video çekim yeteneklerinin yer alması ile portre modunun da olması farklı seçenekler ile kullanılabilecek olmasını vurguluyor.

Microsoft Surface Duo ile akıllarda yer alan soru işaretleri için bir özellik de batarya kapasitesi oluyor. Yeni mobil cihazı içerisinde 3,557 mAh kapasiteli olarak yer alan bir batarya kullanımlarını tercih etmiştir. Bu durum karşısında 18 watt kız ile şart edilmesi ile bataryanın aslında kullanıcılar için ne kadar kullanılabilir bir özellik sunacağı şuan tam bilinmiyor.

Cihaz içerisinde Android 10 işletim sistemi dikkatleri çekiyor. Şirket içerisinde yeni ürün ile ilerlemesi söz konusu olan cihaz Android 11 e kadar yükseltilmesi söz konusu. Bu durum ise kullanıcıların Android 10 ile çalışması söz konusu olan uygulamaları Surface Duo ile de kullanabilecek olduklarını öne sürüyor. Üstelik bir yandan da kullanıcılar her iki ekran üzerinde iki farklı uygulamayı aynı anda kullanma fırsatını da elde ediyor.

Cihazın özellikleri

  • Ekran: 2 adet 5,6 inç büyüklüğünde (1800 x 1350 piksel) AMOLED ekran, tümü kullanılmak istendiğinde 8,1 inç (2700 x 1800 piksel)
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • Depolama Alanı: 128 GB ya da 256 GB 
  • Kamera: f/2.0 11 MP
  • Batarya: 3,557 mAh (18 watt hızlı şarj desteği)
  • Ağırlık: 250 gram

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.