1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MHP'den AKP'yi çok kızdıracak yanıt! "MHP bu iktidarın ortağı değil"
MHP'den AKP'yi çok kızdıracak yanıt! "MHP bu iktidarın ortağı değil"

MHP'den AKP'yi çok kızdıracak yanıt! "MHP bu iktidarın ortağı değil"

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek projesine yönelik sözleri MHP'de tepki çekti.

A+A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı askıda ekmek projesini eleştirerek, "Askıda ekmek diye bir proje başlattılar. Bu yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Bir ülkede adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız" ifadelerini kullandı.

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi yazarı Orhan Karataş, Ali Babacan’ın açıklamalarına tepki gösterirken dikkat çeken bir ifade kullandı. 

BÜYÜK İTİRAF

Karataş, MHP'nin AKP'nin hiçbir zaman iktidar ortağı olmadığını söyledi.  

Orhan Karataş, bugünkü yazısında “Askıda ekmek kampanyası başlatılalı 2 yıl oldu. Bunun üzerinden Cumhur ittifakına saldırmak yeni mi aklınıza geldi? Daha doğrusu, sizi kim dürttü, kim emir verdi, kim yol gösterdi de, koro halinde aynı nakaratı tekrarlıyorsunuz. Maksat belli, yalan, karalama ve karartma üzerinden bir algı peşindesiniz. Milletin sofrasına bir ekmek fazla koyması niye bu kadar zorunuza gidiyor?” ifadelerini kullandı.

“Kemal Kılıçdaroğlu'dan Muhrrem İnce'ye, Meral Akşener'den, Ali Babacan'a ve medyadaki uzantılarına kadar zillet güruhunun biri bırakıyor diğeri başlıyor ve hepsi aynı şeyi söylüyor: Askıda ekmek kampanyası başlatmak, Türkiye'nin yoksullaştığının kabulüymüş” diyen Karataş şöyle devam etti:

“Hele bir de Ali Babacan var ki, evlere şenlik. Böyle bir kampanya başlatılması bu iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demekmiş. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değilmiş. Pişkinliğin, hatta zırvanın ancak bu kadarı olur. 

"MHP BU İKTİDARIN ORTAĞI DEĞİL"

MHP bu iktidarın bir ortağı değil, hiçbir zaman da olmadı. Eğer ortada bir sorun varsa ve bu soruna bir ortak arıyorsan, ekonominin başında 13 yıl bulunan birisi olarak önce dönüp aynaya bakacaksın. Eğer iddia ettiğin gibi vatandaş ekmeğe muhtaç hale gelmişse, bunun hesabını herkesten önce bizzat senin vermen gerekiyor, Milliyetçilik Türk milletin aşıyla, ekmeğiyle ilgilenmeyi elbette gerektirir. Ancak, FETÖ'nün talimatlarım yerine getirenler, PKK'nın sözcülüğüne soyunanlar bunu anlayamazlar. Onun içindir ki, milliyetçiliği ağzına alacak en son isim başta bizzat sansınız, sonra da zilletin diğer unsurlarıdır. Milletin sofrasına bir ekmek fazla koyması niye bu kadar zorunuza gidiyor?” 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.