1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Grup Toplantısında Erken Seçim Mesajı Verdi..!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Grup Toplantısında Erken Seçim Mesajı Verdi..!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Grup Toplantısında Erken Seçim Mesajı Verdi..!

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli, "Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz." dedi.

A+A-

"MHP'nin siyaset anlayışının merkezinde millet vardır. Acısı, sevinci bir olan geleceğini geçmişinin emanetleri üzerine kuran, huzur ve refah arzusuyla dolup taşan, alın teriyle, göz nuruyla rızkını arayan büyük bir milletin sevdalısıyız. Partimiz gücünü ve güvenini milletten alan siyasal düşüncenin savunucusudur. Milletlerin varlığıyla yeryüzünün çehresi değişmiştir. Millet olmanın dinamizmiyle milli devletler doğmuştur.

Milletleşme sonuçlanmış değil, dinamik bir süreçtir. Millet olma hali, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik bağın tartışmasız uzlaşma alanıdır. Millet olma şuurunun zemini ve çıkış noktası ise üst kimliktir. Alt kültürlerin, lehçelerin inkarı anlamını da taşımamaktadır. Hiç kimsenin kökenini ve mezhebini öne çıkaran, aşağılayan, engelleyen bir zihniyete yakın durmamız düşünülemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da millet kavramı birleştirici bir rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her biri Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti varlığı içinde kucaklamıştır."

ERKEN SEÇİM MESAJI

"Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması, gafillerin 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını hatırlatmayı bir kez daha lüzumlu görüyoruz. Türkiye'nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez. Bölücü terör örgütü PKK'nın kolu HDP'nin yasak ittifak şemsiyesi altında toplananlar içine düştükleri zilletin beledini ödeyeceklerdir. Hakem ve hakim olan millettir.

2021 yılı İstiklal Marşı'nın 100'üncü yıldönümüdür, aynı zamanda İstiklal Marşı yıldır. Kararımız, kaderimiz budur. Mehmet Akif Ersoy'un satırlara döktüğü İstiklal Marşımız bir cesaretin, ferasetin, vatan ve millet sevgisinin manzum eseridir. Bu milleti korkutacak, sindirecek herhangi bir güç dünya üzerinde ne olmuş, ne de olacaktır. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Bizim terk edecek bir vatanımız, çizilecek bir sınırımız, bölünecek bir milletimiz, yıkılacak bir devletimiz, vazgeçecek tek bir insanımız yoktur.

"HDP SUÇLUDUR, DESTEKÇİLERİ SUÇLUDUR"

CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise A'dan Z'ye yozlaşmanın ve terör batağının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkarak şehit eden teröristlere sahip çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset alanında nasıl yer olacaktır? Küstahça devleti suçlayan, vahşete tek söz edemeyen, milletin hazinesinden geçinenlere sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP suçludur, destekçileri suçludur, ortakları vebal altındadır."

"HDP'NİN KAPATILMASI ŞARTTIR"

Yargıtay'ın terör örgütlüye irtibatı bulunan HDP hakkında inceleme başlatması önemli bir gelişmedir. Siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay'ın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi'nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Kapatmaya konu eylemlerin işlenmiş olması yeterlidir. AYM, HDP'nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, HDP diye bir partiden, üye ve yöneticilerinden söz etmek mümkün olmayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir ad altında tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Anayasa'nın 69'uncu maddesi açık hüküm niteliği taşımaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.