1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Merkez Bankası'ndan Yeni Kredi Düzenlemesi: İşte bu yeni adımların detayları:
Merkez Bankası'ndan Yeni Kredi Düzenlemesi:  İşte bu yeni adımların detayları:

Merkez Bankası'ndan Yeni Kredi Düzenlemesi: İşte bu yeni adımların detayları:

Merkez Bankası, finansman erişimini genişletmek ve maliyetleri düşürmek amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu yeni düzenlemeler kapsamında kredilere daha kolay ulaşmak mümkün hale gelecek. İşte bu yeni adımların detayları:

A+A-

Merkez Bankası, finansman erişimini genişletmek ve maliyetleri düşürmek amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu yeni düzenlemeler kapsamında kredilere daha kolay ulaşmak mümkün hale gelecek. İşte bu yeni adımların detayları:

  1. Reeskont Kredilerinde Faiz Maliyeti Değişikliği: Yeni uygulama talimatlarına göre, Merkez Bankası, reeskont kredilerinin toplam faiz maliyetini, kendi politika faizi seviyesini geçmemesini sağlayacak şekilde güncelliyor. Bu adım, özellikle ihracatçılar ve KOBİ'ler için finansman maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek.

  2. Reeskont Limitleri Yeniden Belirlendi: Firma reeskont limitleri konusunda da değişikliklere gidildi. Merkez Bankası, KOBİ tanımındaki mali kriterlere göre bu limitleri belirliyor. Bu doğrultuda:

    • Mikro işletmeler: 5 milyon TL
    • Küçük işletmeler: 50 milyon TL
    • Orta ölçekli işletmeler: 250 milyon TL

    şeklinde güncellenmiş reeskont limitleri belirleniyor.

  3. Net İhracatçı Firma Sayısının Artması: Net ihracatçılık kriterlerinde, firmaların yatırım amaçlı ithalatlarının dışarıda bırakılması kararlaştırıldı. Bu, yatırım amaçlı ithalat giderlerini göz önünde bulundurmadan daha fazla firmanın reeskont kredilerinden faydalanmasını sağlayacak.

  4. Daha Önceki Finansman Kolaylıkları: Merkez Bankası, geçmişte de reeskont kredisi kullandırım sınırlarını 300 milyon TL'den 3 milyar TL'ye çıkararak destek vermişti. Ayrıca, krediye erişim koşullarını kolaylaştırmak adına bazı ek şartları ortadan kaldırmıştı.

Merkez Bankası'nın bu yeni düzenlemeleri, finansman erişimini artırarak ekonomik büyümeyi desteklemeyi amaçlıyor. Özellikle KOBİ'ler ve ihracatçılar için finansman maliyetlerinin düşmesi, iş yapma ve büyüme fırsatlarını artırabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.