1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'dan İnce Ayar Dönemi
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'dan İnce Ayar Dönemi

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'dan İnce Ayar Dönemi

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Davos’ta yaptığı açıklamada bu aşamadan sonra hem enflasyon hem de para politikasında ince ayara geçilmesi gereğini belirtti.

A+A-

2020 yılının ilk 22 günlük performansına bakıldığında döviz fiyatlarının 5,90 seviyesinin altına sabitlendiği, Merkez Bankasının sürekli olarak faiz indirdiği ve Borsa İstanbul’un tarihi rekorları sürekli yenilediği görüldü.

Fakat bu olumlu tabloya rağmen her şeyin çok iyi olduğu düşünülmüyor. Özellikle işsizlik rakamlarının çok yüksek olması, ekonomide görülen iyileşmelerin halka tam anlamıyla yansımaması gibi sorunlar Türk ekonomisi için oldukça büyük bir risk ortaya koyuyor.

Bu doğrultuda halkta ekonomik iyileşmenin zenginlere ve patronlara yaradığı algısı sebebiyle ekonomik anlamda bir bütünlük yakalanamadığı görülüyor. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Davos’ta yaptığı açıklamada olduğu gibi hem enflasyon hem de para politikalarında ince ayara geçilmesi ve bu ince ayarın halka dönük olması en önemli öncelik olarak görülüyor.

Enflasyonda Ki Düşüş Aile Bütçelerine Yansımıyor

2019 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyon rakamlarında görülen düşüşün hala aile bütçelerine yansımaması en önemli sorun teşkil ediyor. Bankaların ihtiyaç kredisi faizlerini düşürmesi sonucunda vatandaşlar bir süreliğine bu kredileri kullanıp rahatlasa da orta ve uzun vadede halkın ekonomik sıkıntılarının devam ettiği görülüyor. Tüm bu veriler ışığında önümüzde ki dönemde ekonomi yönetiminin halka yönelik olarak bir para politikası uygulaması bekleniyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.