1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Memurlar İçin Büyük Gelişme: 3600 Ek Gösterge Tarihi Belli Oldu! Maaş ve İkramiyelerdeki Artış Detayları ve Yeni Gösterge Tablosu
Memurlar İçin Büyük Gelişme: 3600 Ek Gösterge Tarihi Belli Oldu! Maaş ve İkramiyelerdeki Artış Detayları ve Yeni Gösterge Tablosu

Memurlar İçin Büyük Gelişme: 3600 Ek Gösterge Tarihi Belli Oldu! Maaş ve İkramiyelerdeki Artış Detayları ve Yeni Gösterge Tablosu

Milyonlarca devlet görevlisi, kamu çalışanı ve emekli devlet görevlisi, dört gözle bekledikleri 3600 Ek Gösterge düzenlemesini bekliyorlar. Bu düzenleme ile birlikte, en düşük derecedeki tüm devlet görevlilerinin de yararlanabileceği 3600 Ek Gösterge'nin detayları ve yeni tablosu merak ediliyor. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek?

A+A-

3600 Ek Gösterge düzenlemesi, devlet görevlilerinin maaşlarını etkileyen önemli bir adım olarak görülüyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, birçok kamu çalışanının maaşlarında artış olması bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE İLE NELER DEĞİŞECEK?

3600 ek gösterge ile birlikte devlet görevlilerinin emekli maaşlarında yaklaşık 2.800 TL'lik bir artış sağlanacak. Ayrıca emekli ikramiyeleri 60 bin TL'ye yükselecek.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Düzenlemenin Ekim 2023 itibarıyla Meclis'in açılmasıyla gündeme gelmesi bekleniyor.

1. DERECE DEVLET GÖREVLİLERİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Devlete ait 3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların maaşlarını katlayacak nitelikte! Emekli Sandığı'na (4C) +600 puan ek ilave edilerek 2800 TL'ye kadar artış sağlanacak. Toplu Sözleşme ve Torba Yasa da bu düzenlemeye etki edebilir. Toplu sözleşme zammı için geri sayım başlamış durumda. 6 milyondan fazla emekli, 2.5 milyonun üzerinde ise 65 yaş üstü, engelli ve evde bakım maaşı alan vatandaşın gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde.

ZAM TARTIŞMASINDAKİ İKİNCİ TOPLANTI

2024-2025 dönemindeki mali ve sosyal hakların belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Bakan Işıkhan, devlet görevlilerinin zammı için belirleyici olacak toplu sözleşme için zam teklifini açıkladı.

"TEKLİFİMİZ 2024 İÇİN %14+9, 2025 İÇİN %6+5 ZAMDIR"

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şu şekildedir:

"Kamu çalışanlarının merkezi yönetim bütçesinden aldığı pay artırıldı. Kamu çalışanlarının yaşam standardı, büyüyen ve gelişen Türkiye ile paralel olarak yükseldi. En düşük devlet görevlisi maaşı 22.017 TL'ye yükseltildi.

Kamu görevlilerinin enflasyona ezdirilmemesi önceliğimizdir.

Görüşmelerin 14. gününde artık belli bir noktaya gelinmiştir. Sağlıklı ve ulaşılabilir bir komisyon oluştu.

Kamu işveren heyeti olarak teklifimiz; 2024'ün ilk 6 ayında %14, ikinci 6 ayında %9. 2025 için ise ilk 6 ayda %6, ikinci 6 ayda %5 zam içermektedir.

Bu şekilde, enflasyon tahminleri de göz önünde bulundurulduğunda, kamu personeline %42'ye varan bir artış öngörülmektedir. 2024'ün ikinci yarısındaki zam ile birlikte toplam artışın %54'ü aşması beklenmektedir."

01-198.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.