1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Memura Zam Müjdesi! Toplu Sözleşme Enflasyon Farkı Zam Oranı Ne Kadar?
Memura Zam Müjdesi! Toplu Sözleşme Enflasyon Farkı Zam Oranı Ne Kadar?

Memura Zam Müjdesi! Toplu Sözleşme Enflasyon Farkı Zam Oranı Ne Kadar?

Memur ve memur emeklisi vatandaşlar memura zam müjdesi ardından ne kadar zam alacaklarını merak ediyorlar. Memurların alacakları zam miktarı Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranı ile belli olacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte memur ve memur emekli maaşlarına zam haberiyle ilgili detaylar..

A+A-

Memur ve memur emeklisi vatandaşlar memura zam müjdesi ardından ne kadar zam alacaklarını merak ediyorlar. Memurların alacakları zam miktarı Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranı ile belli olacak. Ocak ayında son altı aylık enflasyon oranı açıklanmasıyla birlikte ilk zamlarını alan memurlar gözlerini şimdi de Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon oranına dikmiş durumda. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları birçok kişi tarafından merak ediliyor. İşte memur ve memur emekli maaşlarına zam haberiyle ilgili detaylar..

3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi toplu sözleşmeye girecek. Toplu sözleşmenin yapılmasıyla birlikte mali ve sosyal haklar belli olacak. Yılın ilk zamanında %4 oranında zam alan memur ve memur emeklileri şimdi de açıklanacak olan enflasyon oranıyla birlikte yaklaşık olarak %4 zam daha alacaklar.

Memura Toplu Sözleşme Zam Oranı

Memurlar ve memur emeklileri yılın ilk kısmında %4 oranında zam almışken şimdi de toplu sözleşme zam oranı ardından yılın diğer kısmında alacakları zammı merak ediyorlar. Yılın ikinci kısmında verilecek olan %4’lük zamma eğer enflasyon farklı da olursa ekleme yapılacak. Bu kapsamda birçok vatanda açıklanan TÜFE oranlarını da yakından takip ediyorlar. Ocak ayında %1,35, Şubat ayında %0,35 ve Mart ayında %0,57 artarak toplamda %2,27 oldu. Eğer Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının da TÜFE’si açıklanmasının ardından oran %4’ü aşarsa bu tutar zam oranlarına yansıyacak.

Memur Zammına Enflasyon Farkı

Memur ve memur emeklileri için yapılacak olan toplu sözleşme ardından memur zammına enflasyon farkı da yansıyacak. Aynı zamanda bu sözleşme ile memurların mali ve sosyal hakları belirlenecek. Toplu sözleşmelerde öncelikli olarak 2020 ve 2021 yıllarında olmak üzere 4 ayrı zam oranı açıklanacak. Memurların aldıkları aile yardımından emeklilik döneminde de devam etmesi sağlanacak. Memur maaşlarının her an enflasyon oranına göre artması talep edilecek. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinden memurların da faydalanmaları konuşulacak. Yıllık izinleri iş günü olarak hesaplanacak.

TÜİK tarafından açıklanan tüketici fiyatları endeksinin;

  • 2019 Aralık endeksinin 2019 Haziran ayı endeksine göre aylık değişim oranının dönem için verilen %5 oranını;
  • 2020 Haziran endeksinin 2019 Aralık endeksine göre aylık değişim oranının dönem için verilen %4 oranını;
  • 2020 Aralık endeksinin 2020 yılı Haziran endeksine göre aylık değişim oranının dönem için verilen %4 oranını,
  • 2021 Haziran endeksinin 2020 Aralık endeksine göre aylık değişim oranının dönem için verilen %3 oranını açan kısım kadar artırılır.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum