1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memura 3'lü zam! Memur maaşları ne kadar oldu?
Memura 3'lü zam! Memur maaşları ne kadar oldu?

Memura 3'lü zam! Memur maaşları ne kadar oldu?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur maaşlarına yapılacak zamlar da netleşti. Memurlarının maaşlarına yüzde 4'lük zamma ilave olarak yüzde 1.5 enflasyon farkı yansıtılacak. Diğer yandan aile yardımları da artacak. 2 çocuklu memu

A+A-

  Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur maaşlarına yapılacak zamlar da netleşti. Memurlarının maaşlarına yüzde 4'lük zamma ilave olarak yüzde 1.5 enflasyon farkı yansıtılacak. Diğer yandan aile yardımları da artacak. 2 çocuklu memura 478 TL ödenebilecek. İşte 2020 memur maaşlarıyla ilgili detaylar..

Milyonlarca memurun geliri artıyor. Hakem kurulu kararı doğrultusunda Ocak zammı yüzde 4 olarak belirlenen memurlara, 2019'un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 5'i aştığı için enflasyon farkı oluştu. Ocak zammı böylece yüzde 1.5 enflasyon farkıyla yüzde 5.5'e ulaştı. Buna bağlı olarak da aile yardımı hariç en düşük memur maaşı 3 bin 334 liradan 3 bin 517 lira 37 kuruşa yükseldi.

EŞ YARDIMINDA 2 ARTIŞ

Maaş katsayısındaki artış aile yardımını da artırdı. Ayrıca eş yardımına hakem kurulu kararı kapsamında gösterge zammı da geldi. Eş için verilen aile yardımı ödeneğinin göstergesi 2.134'ten 2.273'e yükseldi. Memur maaş katsayısı ile belirlenen göstergenin çarpımıyla hesaplanan eş yardımı 332,03, çocuk yardımı ise 0-6 yaş arasında 73,02, 6 yaş üstünde 36,51 liraya çıktı. Eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memur 433,91 lira alıyordu. Bu tutar 478,07 liraya yükseldi.

ENGELLİYE % 50 DAHA FAZLA ÖDEME

Aile yardımı en az yüzde 40 engelli çocuklar için yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek. Aile yardımından yararlanılabilecek eş ve çocuk durumunda meydana gelen değişiklikleri daha sonraki tarihlerde bildiren personele, koşulların mevcut olması ve 15 Ocak 2018 öncesine taşmaması kaydıyla, ödenekten 3 aya kadar geriye dönük yararlanma imkanı var. Ayrıca, burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.