1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur Zamları İçin Geri Sayım Başladı! Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?
Memur Zamları İçin Geri Sayım Başladı! Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur Zamları İçin Geri Sayım Başladı! Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin en çok beklediği konularında başında 2019 yılının Aralık ayının enflasyon oranlarının açıklanması oluyor.

A+A-

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin en çok beklediği konularında başında 2019 yılının Aralık ayının enflasyon oranlarının açıklanması oluyor. 2020 Ocak zammı ile birlikte en düşük ve en yüksek memur maaşı ne kadar olacak? Konuyla ilgili ayrıntıları ve son dakika gelişmelerini sizler için haberimiz de derledik.

2019 yılı ile ilgili birçok zam, güncelleme belli olurken tek belli olmayan konu olarak milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2020 yılı ilk aylık dilimde ne kadar zam alacakları konusu oldu. Şuana kadar toplu iş sözleşmesi 2020 ilk yarısı zam oranı ve 2019 yılının ikinci yarısının 5 aylık enflasyon farkı ile memur ve memur emeklileri 5,71 seviyesinde zam almaya hak kazandı. Tam zam oranı ise 2019 yılı Aralık ayı zam oranları ile belli olacak. Bu anlamda Aralık ayı enflasyonu kaç çıkarsa 5,71 seviyesine eklenerek memurların Ocak 2020 zamları belli olacak. 2019 Aralık ayı enflasyon oranlarının 2 Ocak 2020 Cuma günü açıklanması bekleniyor.

6,50 Oranında Zam Beklentisi

2019 yılı Aralık ayı zam beklentisi ise 0,60 ile 0,90 seviyeleri arasında değişiyor. Bu anlamda ekonomi uzmanları yaklaşık olarak 0,80 seviyesinde bir enflasyon beklediklerini belirtiyorlar. Uzmanların bu ön görüleri gerçekleşirse milyonlarca memur ve memur emeklisi 2020 Ocak ayında 6,50 oranında bir zam almış olacak. Bu doğrultuda 4000 TL maaş alan bir memura toplamda 250 TL civarında bir zam yapılmış olacak. Geçtiğimiz günlerde de yüzde 15 vergi dilimi 18 bin TL’den 22 bin TL’ye çıkarılmıştı.

TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM YAPILDI?

SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 5 oranında zam yapıldı. Memurlara da yüzde 6 oranında zam gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.