1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?
Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

​Devlet memurları, sözleşmeli kamu çalışanları ve memur emeklileri maaşlarına gelecek zam oranının kesinleşmesi için Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasını dört gözle bekliyorlar. 3 Ocak 2020'de açıklanacak olan enflas

A+A-

Devlet memurları, sözleşmeli kamu çalışanları ve memur emeklileri maaşlarına gelecek zam oranının kesinleşmesi için Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasını dört gözle bekliyorlar. 3 Ocak 2020'de açıklanacak olan enflasyon rakamları maaşlara hangi oranda zam yapılacağını belirleyecek.

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANIYOR

Türkiye İstatiktik Kurumu (TÜİK) tarafından her ayın ilk haftasında açıklanan enflasyon rakamları merakla bekleniyor. 2019 Aralık rakamlarının 3 Ocak 2019 saat 10:00'da açıklanması bekleniyor. Buna göre devlet memurlarının, sözleşmeli personellerin ve memur emeklilerinin yeni yılda maaşlarına alacakları zam oranı belli olacak. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişimine göre yeni maaşlar belirlenecek.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YAPILACAK!

Toplu sözleşme gereği maaşlara yılın son altı ayı için yüzde 5'lik bir artış yapıldı. Ancak bu orana ek olarak enflasyon farkı da çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yansıtılacak. TÜFE'deki değişim bu noktada devreye girecek. Aralık ayı hariç son beş ayda yüzde 5.59 artış gerçekleşti.

Bu da maaşlara yüzde 0.59'luk bir zammın yansıması demek oluyor. Şimdi kesin zam oranının belirlenmesi için Aralık ayı TÜFE oranı bekleniyor. Uzmanlara göre bu oran yüzde 0.49 olarak açıklanacak. Bu da maaşlara yüzde 1 oranında enflasyon farkı zammı yapılması anlamına geliyor. Diğer taraftan  SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zam uygulanacak.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.