1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Memur-Sen'den komisyon kurulacak 3600 ek gösterge açıklaması! Yeni Düzenleme ocak ayındaki maaşlara yansıyacak!
Memur-Sen'den komisyon kurulacak 3600 ek gösterge açıklaması! Yeni Düzenleme ocak ayındaki maaşlara yansıyacak!

Memur-Sen'den komisyon kurulacak 3600 ek gösterge açıklaması! Yeni Düzenleme ocak ayındaki maaşlara yansıyacak!

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen olarak 6. Dönem toplu sözleşmeye ek bir sözleşme olarak tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde bir düzenleme gerektiğini tekrarlı şekilde dile getirdiklerini belirterek, Bunun için de ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde ek sözleşme yapma konusunda bir mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim” dedi.

A+A-

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak 6. Dönem toplu sözleşmeye ek bir sözleşme olarak tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde bir düzenleme gerektiğini tekrarlı şekilde dile getirdiklerini belirterek, Bunun için de ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde ek sözleşme yapma konusunda bir mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim” dedi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Toplu sözleşmede karar aldıkları 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yetkili konfederasyon ile çalışılması kararını Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin ile masaya yatırdıklarını dile getiren Yalçın, “Buna ilişkin KPDK’da da gündeme getirmiştik.

3600 ek gösterge ve ek göstergeler konusunu asgari ücret belli olduktan hemen sonra Çalışma Bakanlığı ile gündeme alıyoruz. Komisyonu toplayarak çalışmaya başlıyoruz. Bu konu da bir mutabakat sağladık” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşulan ikinci konu başlığının sözleşmeliler olduğu bilgisini veren Yalçın, “Sözleşmeliler konusunu da yeni senenin başlarında hemen gündeme alacağız. Ek gösterge komisyonu çalışırken eş değer bir biçimde sözleşmeliler konusunu da çalışmak üzere bir mutabakat sağladık.

Bunun üzerine ilk fırsatta yeni senenin başlarında sözleşmelilere ilişkin komisyonu kuracak, taraflarla bir araya gelerek kamudaki çalışma barışını bozan çeşitliliği ele alarak aradaki farkları ortadan kaldırma, kadro talebimizi yerine getirme ve beklentiyi karşılama konusunda bir çalışma başlamış olacak” diye konuştu.

Toplu protokolün ardından ekonomideki hareketliliğin ve döviz kurundaki dalgalanmadan kaynaklanan kamu görevlilerindeki alım gücündeki düşüşün toplantıda ele alınan bir diğer başlık olduğunu dile getiren Yalçın, “Bunu çeşitli vesilelerle kamuoyu gündemine de hükumet gündemine de yansıtıyoruz. Buna ilişkin temel beklentimiz bir ek sözleşme ile kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi konusunda beklentimizi paylaştık" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.