1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Memur-Sen, Kamu Çalışanları İçin Zam Taleplerini Açıkladı! Taban Ücret Teklifi Belli Oldu
Memur-Sen, Kamu Çalışanları İçin Zam Taleplerini Açıkladı! Taban Ücret Teklifi Belli Oldu

Memur-Sen, Kamu Çalışanları İçin Zam Taleplerini Açıkladı! Taban Ücret Teklifi Belli Oldu

Memur-Sen, Gelecek iki yıl içinde memurlar ve memur emeklilerinin maaş artışlarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında, genel taleplerin tartışılması süreci başlatıldı. Memur-Sen, maaşlarda 22 bin lira yerine 30 bin lira olarak belirlenmesini istediği bir taban ücret talebi sunacak.

A+A-

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini içeren toplu sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos'ta başlayan takvime uygun olarak devam ediyor. Bu süreçte, 11 farklı hizmet koluna ait teklifler ve memurların genel talepleri hakkında ön görüşmeler gerçekleştirildi.

Milliyet gazetesinin aktardığına göre, sonraki aşamada ise genel talepler ile komisyon raporları detaylı bir şekilde ele alınacak. Bu müzakere süreci hafta sonuna kadar devam edecek ve ardından hükümet tarafından sunulacak zam teklifinin şekillenmesi bekleniyor.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ 14 AĞUSTOS'TA

Hükümetin zam teklifi ve 3 aylık periyotlarla maaş artışı talebiyle ilgili yaklaşımı, 14 Ağustos Pazartesi günü kesinlik kazanacak. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında, Memur-Sen, gerçek fiyat artışlarına odaklanarak resmi enflasyon hedeflerinden ziyade piyasa koşullarına uygun bir zam teklifi talep edecek.

Memur-Sen, en düşük memur maaşının bekar çalışanları da koruyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunarak, maaşlarda 22 bin lira yerine 30 bin liralık bir taban ücret önerisi sunacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin ay sonuna kadar süreceği beklentisi içindeyiz ve bu süreçte hakem heyetinin son kararı verme ihtimali öne çıkıyor.

MEMUR SEN TALEPLER NELER?

Kamu çalışanlarının toplu sözleşmelerini temsil eden yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, maaş artışları için 3 aylık periyotlarla talepte bulunuyor. Memur-Sen'in önerdiği plana göre, 2024 yılı için ilk üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15 ve son üç ayda yüzde 10 olmak üzere toplamda yüzde 70 oranında bir zam talebi bulunuyor. Ayrıca, 2025 yılı için altışar aylık dönemlere ayrılan zam oranları yüzde 25 ve yüzde 15 şeklinde belirlenmiş olup, toplamda yüzde 40 oranında zam talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.