1. HABERLER

  2. SSK

  3. Memur, Emekli Ve İşçi Maaşı Değişiyor! Maaşlarda Yeni Dönem!
Memur, Emekli Ve İşçi Maaşı Değişiyor! Maaşlarda Yeni Dönem!

Memur, Emekli Ve İşçi Maaşı Değişiyor! Maaşlarda Yeni Dönem!

Memur, Emekli Ve İşçi Maaşı Değişiyor! Maaşlarda Yeni Dönem geliyor. Kimlerin maaşı ne kadar artacak merakla bekleniyor. Bu soru milyonlarca işçi,emekli ve memur tarafından merak ile bekleniyor. Maaş artması için hangi tarihler içerisinde onay verilecek olduğu da büyük bir merak oldu.

A+A-

Maaşlara yeni bir dönem geliyor. Kimlerin maaşı ne kadar artacak merakla bekleniyor. Bu soru milyonlarca işçi,emekli ve memur tarafından merak ile bekleniyor. Maaş artması için hangi tarihler içerisinde onay verilecek olduğu da büyük bir merak konusu. Memur ve emeklilere ait olan maaşların değişeceği her şey ayrıntılarda yer alacak. Yeni sistem geliyor ve herkesin yüzünü güldürecek mi? Yoksa tam aksi insanların morallerini mi bozacak?

Çalışma hayatlarına devam edenler, emekliler için gerekli olan maaş açıklaması geldi. Emekli gözetim merkezi içerisinde başkan olarak yer alan Fırat Kuruca, Tuzla içerisinde yer alan Organize sanayi bölgesi içerisinde bir panelde Tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında gerekli bilgiyi verdi. Bu açıklama sırasında düzenlemelerin hala devam ettiğini ve sonucunda herkesin bir etkilenme yaşayacak olduğunu dile getirdi.

Maaşlarda Yeni Dönem Nasıl Olacak?

Maaşlarda yeni dönem memur, emekli ve çalışma hayatlarına devam eden işçiler için tamamen değişecek. İlk kez sistemin ismi sızdırıldı ve Kıdem Tazminatı Reformu hayata geçecek. Tüm paydaşların katılımları ile çalışanlardan olduğu gibi artık iş verenlerden de kesintiler yapılacak. BES e entegre Kıdem Tazminatı Fonu içerisinde toparlanma sağlanacak. Emeklilik Gözetim Başkanı Fuat Kuruca herkesin maaşlarında yeni dönemin iyi geleceğini belirtti. Panel içerisinde konuşmalarına devam eden Kuruca, Gönüllü BES içerisinde 120 milyar TL, OKS tarafından ise bu durumların 8 ile 9 milyar TL arasında bir miktar fon büyüklüğüne gelindiğini dile getirdi.

2020 yılı itibari ile de OKS içerisinde cayma yapmış olan kişilerin tekrar sistemde yer alabilmeleri adına bir imkan sunulacağını dile getirdi. Bu sistem altında iyi iyileştirmelerin düzenlediği de belirtildi. OKS sisteminin daha gelişmiş bir hali olacağını da gösterirken bir yandan da ülkede SGK, Hazine ve Maliye Bakanlığı için sadece bu sistem  üzerinden yeni bir reform yapabilecekleri de ortaya serildi. Yapılan sistem ile herkesin ihtiyaçlarının çok rahat karşılanacak olduğu ve işçi ile işveren arasında dengeli bir bağlantı kurulacağı da gösterildi. Herkesin hak ettiği hakkı alması için iyi bir adım olacak.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.