1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur, emekli, asgari ücretli Vatandaşlar gözlerini Pazartesi gününe Çevirsin! O gün büyük MÜJDE Haberi gelecek!
Memur, emekli, asgari ücretli Vatandaşlar gözlerini Pazartesi gününe Çevirsin! O gün büyük MÜJDE  Haberi gelecek!

Memur, emekli, asgari ücretli Vatandaşlar gözlerini Pazartesi gününe Çevirsin! O gün büyük MÜJDE Haberi gelecek!

TÜİK Kasım ayı enflasyon verisi açıklaması. Pazartesi günü yapılacak olan açıklama sonrasında zam oranı büyük bir ölçüde şekillenecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafında 4 Aralık Pazartesi günü Kasım ayı enflasyon rakamı açıklanacak.

A+A-

TÜİK Kasım ayı enflasyon verisi açıklaması. Pazartesi günü yapılacak olan açıklama sonrasında zam oranı büyük bir ölçüde şekillenecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafında 4 Aralık Pazartesi günü Kasım ayı enflasyon rakamı açıklanacak.
Emekli, asgari ücretli ve memur. Her sektör çalışanı ve sosyal yardımlardan faydalanan birey 4 Aralık Pazartesi günü açıklanacak olan Kasım ayı enflasyon verilerini merakla bekliyor. Açıklanacak olan verinin maaş zamları konusunda önemli bir gösterge olacağı biliniyor.

Ocak 2024 zamlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Asgari ücret Aralık ayının sonunda açıklanacak iken emekli ve memur maaş zam oranları da Aralık enflasyon verisinin açıklanması sonrasında ortaya çıkacak. Bu tarihte 3 Ocak tarihine tekabül edecek. 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon verisi sonrasında 6 aylık enflasyon şekillenmiş olacak

TÜİK VERİLERİ AÇIKLANACAK

Ancak öncesinde merakla beklenen TÜİK Kasım ayı enflasyon verisi açıklaması. Pazartesi günü yapılacak olan açıklama sonrasında zam oranı büyük bir ölçüde şekillenecek. Türkiye İstatistik Kurumu tarafında 4 Aralık Pazartesi günü Kasım ayı enflasyon rakamı açıklanacak. Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,43 artış olarak kayıtlara giren bu oranın Kasım verilerinin yine bu civarlarda seyredeceği tahmin ediliyor.

Kasım ayı enflasyon verileri açıklaması ile yılın 11. TÜİK verisi ortaya çıkmış olacak. Kasım ayı enflasyon beklentisi anketi geçtiğimiz günlerde 15 ekonomistin katılımı ile gerçekleşirken, tahmini oran ise %3.68 olarak çıktı.

ENFLASYON TAHMİNLERİ

Geçtiğimiz ay yüzde 61,36 olarak tahmin edilen yıllık enflasyonun artarak 62,61'e çıkacağı hesaplanmış bulunuyor. Bu hesaplamalar dahilinde yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 66,80'e ulaşacak.

Temmuz da 9,49, Ağustos ta 9,09, eylülde 4,75, Ekim de 3,43 olarak artış gösteren enflasyon oranı için Kasım beklentisi de Ekim ayı açıklamasına benzer bir oranda olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.