1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Meghan Markle hamileliğinden düşük yaptığını açıkladı, binlerce övgü aldı…
Meghan Markle hamileliğinden düşük yaptığını açıkladı, binlerce övgü aldı…

Meghan Markle hamileliğinden düşük yaptığını açıkladı, binlerce övgü aldı…

Meghan Markle kocası Prens Harry ile beraber İngiliz kraliyet ailesindeki resmi görevlerini bıraktılar. Ardından BD’ye yerleşen Meghan Markle, bir İngiliz gazetesine yazmış olduğu makalede geçtiğimiz yaz aylarında hamile olduğunu ve doğum yapamadan bebeğini düşürdüğünü yazdı. Yaşamış olduğu böylesi büyük bir acıyı kaleme dökmüş olması ise büyük bir olay oldu.

A+A-

Samimiyetiyle sempati topladı…

Meghan Markle’nin yaşadığı bu acı tecrübesini çok açık ve samimi bir şekilde kaleme alması, kadınlara karşı faaliyetlerine devam eden birçok sosyal yardım ve sivil toplum kuruluşları tarafından ise büyük bir övgü ile dile getirildi.

Cesaretlendirici bir adım oldu…

Meghan Markle gazetede yazdığı ‘’ Paylaştığımız Kayıplar ‘’ isimli makalesinde, dünya üzerinde neredeyse her kadının her gün yaşamış olduğu bir acı olduğunu, buna rağmen durumu hala tabu gibi düşünülen hamilelik kayıpları konusunu gündeme taşıması büyük yankı oluşturmayı başardı. Meghan Markle tarafından gelen bu itiraf konusunda birçok kadına kendi deneyimlerini anlatarak ve yaşadıkları acıları, kayıp korkusunu dile getirerek cesaretlendirme konusunda etkili olacağı belirtildi.

Benzer sorunlar yaşayan kadınların dili oldu

Meghan Markle ikinci hamileliğinin düşük ile sonuçlanmış olduğunu anlattığı makale ile basına yansıması geçmişte bu deneyimleri yaşayan kadınlar tarafından binlerce mesaj geldi. Neredeyse hepsi de Meghan Markle’nin böyle bir konu hakkında konu hakkında kendilerinin sözcüsü olmasından ne kadar mutluluk duyduklarını paylaştılar.

Sosyal yardım kuruluşlarından övgü yağdı…

Kadınlara yönelik işlevlerine devam eden Petals ismindeki kurum yönetimi toplumda düşük yapan kadınların genel olarak damgalanması ve aynı acıyı yaşayan birçok kadın ile erkeğin gerekli yardımlara ulaşmasını engellediklerini belirtti. Meghan Markle’nin yaşadıklarını bu kadar dürüst bir şekilde anlatması, düşükten kaynaklanan duygusal travma ile beraber acının anlaşılması konusunda yardımcı olduğunu aktardı.

Onlarla iletişime geçmiş

Düşük, ölü doğum ya da erken doğum gibi sorunlar ile yüz yüze olan kadınlar için sosyal medyada açılan platform Peanut kurucusu Michelle Kennedy de Meghan Markle’nin kendileri ile kişisel olarak iletişime geçmiş olduğunu aktardı.

İtirafları ile beraber oluşan tabuları yıktı

Kraliyet ailesi mensubu Meghan Markle’nin yaşadığı acıyı birçok kadının yaşamış olduğu fakat dile getirmek konusunda cesaret edememelerine karşı atılan bu adımın çok cesur olduğu dile getirildi. Meghan Markle yaşamış olduğu düşük olayı ve sonrasında hissetmiş olduğu derin acıları ile getirerek toplumda meydana gelen tabuyu da yıkmayı başardı.

Yaşadıklarını bir makalede dile getirdi

Meghan Markle bir gazetede yaşadığı olayları anlatarak düşük ve düşük sonrasındaki tüm hislerini aktardı. Yazısı kapsamında ikinci hamileliğinin düşük ile sonuçlanmasını en detayları ile kaleme aldı.

Mutlulukları yarım kaldı

Bir yaşında bebeklerinin ardından geçtiğimiz yaz Meghan Markle ikinci hamileliğini yaşarken düşük yaptı ve resmen mutlulukları yarım kaldı. Fakat Meghan Markle bu durumun üstesinden çabuk gelerek tüm kadınlara örnek olmak için makalesini hazırladı.

Oğlunun bezini değiştirdiği sırada…

Meghan Markle yazısında düşük yaptığını açıklarken bir de oğlunun bezini değiştirirken karnına bir anda keskin kramplar girdiğini ve bez değiştirme sırasında düşük yaptığını anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.