1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Meclis onayladı! E-devletten başvuru vatandaşlara 12 tam ay boyunca 8500 TL nakit desteği ödeme yapaılacak!
Meclis onayladı! E-devletten başvuru vatandaşlara 12 tam ay boyunca 8500 TL nakit desteği ödeme yapaılacak!

Meclis onayladı! E-devletten başvuru vatandaşlara 12 tam ay boyunca 8500 TL nakit desteği ödeme yapaılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nakit destek programını açıkladı. e-Devlet üzerinden TC kimlik numaralarıyla başvuru yapan kişilere 12 ay boyunca 8 bin 500 TL düzenli nakdi destek verilecek. Ödemeler hesaplara yatırılıyor.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nakit destek programını açıkladı. e-Devlet üzerinden TC kimlik numaralarıyla başvuru yapan kişilere 12 ay boyunca 8 bin 500 TL düzenli nakdi destek verilecek. Ödemeler hesaplara yatırılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bayram öncesi başlayacak yeni nakit destek kampanyası açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, e-Devlet üzerinden başvuru yapanlara 12 ay boyunca düzenli nakdi destek sağlayacak. Kimlik numaralarına göre başvuru yapan vatandaşlar her ay 8.500 TL yardım alma imkanına sahip olacak. Ayrıca Temmuz ayından itibaren yardım miktarı 11.402 TL'ye çıkacak. Bakanlık son dakika duyurusunu yaptı ve e-Devlet başvuru ekranı açıldı. Düzenli Sosyal Yardım almak isteyen vatandaşlar kimlik numaralarının son hanesine göre e-Devlet üzerinden formu doldurarak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni kampanyalarıyla dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım imkanları sunmaya devam ediyor. Bakanlık her haneye belli şartlar altında nakdi yardımda bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere sahip olanlar, kimlik numaralarının son hanesine göre e-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak yardım ödemesi alma şansına sahip oluyor. Nakit desteği alma koşulları açıklandı. e-Devlet başvuru ekranından form dolduranlara her ay düzenli olarak 8.500 TL nakit destek ödemesi yapılacak. Aile Bakanlığı nakdi desteğin koşulları ve detayları haberimizde...

AİLE BAKANLIĞI HAREKET ETTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardım paketi için harekete geçti. Yeni Aile Destek paketi vatandaşlık aylığı olarak sağlanacak. Bakanlık her ay düzenli olarak ödenecek yeni tutarı açıkladı. Her haneye asgari ücret düzeyinde yardım yapılacak. Bu nedenle Haziran ve Temmuz ayları için bu yardım tutarı 8.500 TL olarak belirlenmiştir. Ancak Temmuz ayından itibaren asgari ücretin artmasıyla birlikte yardım miktarı da artacak. Hesaplara yatırılacak asgari yardım tutarı 11.402 TL'ye yükselecek.

YARDIM ŞARTLARI BİREYSEL DUYURULDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kimlik numarasına göre nakdi yardımda bulunacak, ancak ödemeler Bakanlıkça açıklanan belirli koşullar çerçevesinde yapılacak. Başvurular kimlik numarasına göre e-Devlet üzerinden tamamlanacaktır. En önemli koşul, hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Şartların sağlanması durumunda haneden bir kişi e-Devlet üzerinden başvuru formunu doldurabilecektir.

ÖDEMELER PTT VE ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN YAPILACAK

Aile Bakanlığı tarafından yapılacak nakdi destek ödemesinin adresi de belirlendi. Ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır. Başvurusu onaylananlar Haziran ayı sonuna kadar ödemelerini alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.