1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Milli Eğitim Bakanı Selçuk Açıkladı: 15 Şubatta Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Açıkladı: 15 Şubatta Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Açıkladı: 15 Şubatta Okullar Yüz Yüze Eğitime Geçecek Mi?

İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime geçilecek mi diye araştırmalar devam ediyor. İkinci dönem yüz yüze eğitim aileler ve öğrenciler tarafından bir hayli merak edilirken Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı mı merak ediliyor.

A+A-

Kademeli olarak eğitime geçiş ön görülürken kritik olarak beklenen açıklama geldi. Okulların açılma tarihleri netlik kazandı.

Bu gün yarı yıl tatiline girilmesinin ardından öğretim hayatına tam 21 gün ara verildi. Yaşanan bu zorlu günlerde vaka sayılarının en aza inebilmesi için uzaktan eğitime geçilmişti. Alınan tedbirler kapsamında vaka sayılarında gözlenen ciddi azalma bu zorlu günlerde yüz yüze eğitim için son durumun ne olacağı için araştırmalar başladı. 15 Şubat tarihinde eğitim yüz yüze mi olacak yoksa uzaktan mı devam edecek diye merakla arayışlar başladı.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre 81 ilde öğrencilere hitap edilerek 15 Şubat tarihinden bu yana kadar öğrencileri okullara toplamak istediklerini dile getirdi. Bahar döneminde hep beraber karşılama niyetinde olduklarını dile getirdi.

23 günlük eğitime ara verilmesinin ardından eğitimler yüz yüze başlayacak olması ön görülüyor. Kademeli bir şekilde başlayacak eğitim hayatının son durumu vaka durumlarındaki son durumlar ile ilgili belli olacak.

Yetiştirme ve destekleme kursları…

Yetiştirme ve destekleme kursları 22 Ocak tarihi itibari ile MEB 81 ilde eğitim hayatına başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.