1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB’den flaş açıklama! Öğrencilerin merakla beklediği karne notlarında son durum belli oldu…
MEB’den flaş açıklama! Öğrencilerin merakla beklediği karne notlarında son durum belli oldu…

MEB’den flaş açıklama! Öğrencilerin merakla beklediği karne notlarında son durum belli oldu…

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; geçtiğimiz günlerde şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenciler için planlanan sınavların ertelenmiş olduğunu aktardı.

A+A-

4 ila 22 Ocak tarihleri arasında yapılan paylaşıma göre ortaokul ve lise düzeyinde olan öğrenciler için sınavlar yapılarak birinci döneme ait karne notları belli olacaktı. Fakat pandemi dönemlerinde vaka sayılarının daha iyi bir şekilde önüne geçebilmek için alınan tedbirler karşısında bu sınavların ertelendiği açıklandı. Peki, 18 milyon öğrenciyi çok yakından ilgilendiren karne notları nasıl belli olacak?

2020 ve 2021 eğitim öğretim yılında ara tatilin dönüşünde tüm düzeylerde olan öğrenciler her ne kadar yüz yüze eğitime geçmek için hazırlanıyor olsalar bile yine de uzaktan eğitime geçiş yaptılar. Geçtiğimiz günlerde gelen MEB tarafından yapılan açıklama sırasında her ne kadar baskılı karne verilmek istense bile bu notların verilmesi için yapılacak sınavların ertelendiği açıklandı. Peki, öğrenciler için verilecek karnelere notlar nasıl belli olacak?

Öğrencilerin 1. Dönem karne notları nasıl belli olacak?

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerin karne notları ders içi katılım performanslarına göre belirlenecek. Fakat lise düzeyinde olan öğrencilerin ikinci döneme geçtikleri zaman okullarında yapılan puanlarına göre karneleri belli olacak.

Karneler nasıl dağıtılacak?

MEB tarafından gelen açıklama ile beraber 2020 ve 2021 eğitim öğretim yılı kapsamında uzaktan eğitim dönemi bu dönemi tamamen kapatacak. 22 Ocak tarihinde ara tatile girmesi beklenen okullarda karneler yüz yüze verilecek. Bu noktada gerekli tedbirlerin alınabilmesi için karne dağıtımları farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yapılacak. Tüm öğrenciler aynı anda okulda olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.