1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB'den büyük karar! Ders saatleri ve okul günleri değişiyor, öğrenciler bu habere çok sevinecek
MEB'den büyük karar! Ders saatleri ve okul günleri değişiyor, öğrenciler bu habere çok sevinecek

MEB'den büyük karar! Ders saatleri ve okul günleri değişiyor, öğrenciler bu habere çok sevinecek

MEB'in son kararı, okul saatleri kısalırken ve okul günleri değişirken öğrencileri sevindirecek. Bu karar ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri doğrudan etkiliyor.

A+A-

MEB'in son kararı, okul saatleri kısalırken ve okul günleri değişirken öğrencileri sevindirecek. Bu karar ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri doğrudan etkiliyor.

MEB köklü bir değişikliği açıkladı. Okul saatleri ve okul günleri artık değişiyor. Haftada 4 gün tatil ve 3 gün ders olacaktır. MEB, eğitimde Fin modeline geçiyor. Karar az önce açıklandı. Bu haber öğrencileri çok sevindirecek. Ayrıca MEB, Mayıs ayının 3. tatilini de açıkladı. İşte ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren yeni eğitim kararları...

Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlarla öğrencileri sevindirecek. Eğitim sistemi önemli bir reformdan geçiyor. Tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan karar resmi olarak açıklandı. Okul saatleri azaltılıyor ve okul günleri tamamen değişiyor. Bu karara hem öğrenciler hem de öğretmenler çok sevinecek. Peki okullar hangi günler açık olacak? İşte MEB'den son dakika kararları...

TÜRKİYE EĞİTİMDE REFORMLAR YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, seçimlerin ardından eğitimde büyük bir reforma hazırlanıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ve öğretmenlerini sevindirecek bir uygulama gündemde. MEB, tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ders sürelerini kısaltma ve tatil sayısını artırma kararı aldı. Yani okullardaki dersler bundan böyle kısalacak. Finlandiya gibi ülkelerde uygulamaya konulan ders saatlerinin düşürülmesi kararı MEB için de anlamlı.

Şu anda bu eğitim modeli birçok Avrupa ülkesinde uygulanmaktadır. Bu eğitim modelinde 3 gün okul ve 4 gün tatil vardır. Birçok Avrupa ülkesinin benimsediği bu sistemi Türkiye'nin de değerlendirdiği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında yapacağı değerlendirme toplantılarında bu eğitim sistemi üzerinde duracak ve karar yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce açıklanacak.

MEB'İN 3. TATİL KARARI

Öte yandan öğrenciler bu güzel haberi beklerken Milli Eğitim Bakanlığı Mayıs ayı için erken açıklama yaptı. Mayıs ayında üst üste öğrencileri sevindiren tatil kararlarına ek olarak bir tatil duyurusu daha var. Mayıs ayının son haftası da tatil olacak. Geçtiğimiz Cuma günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi tatil olduğu için öğrenciler 3 gün tatil yaptı. Mayıs ayının son haftasında da okula gitmeyecekler çünkü 28 Mayıs seçimlerinden sonra okullar tekrar tatil edilecek. Sonuç olarak öğrenciler 3 günlük tatil yapacak. 29 Mayıs Pazartesi günü seçimler nedeniyle eğitim yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.