1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB’den açıklama! Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar hangi illerde ne zaman yüz yüze eğitime başlayacaklar?
MEB’den açıklama! Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar hangi illerde ne zaman yüz yüze eğitime başlayacaklar?

MEB’den açıklama! Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar hangi illerde ne zaman yüz yüze eğitime başlayacaklar?

2 mart tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından yapılan açıklamalara bakılacak olursa birçok ilde yüz yüze eğitim süreçlerine geçiş olacak.

A+A-

Lise son ve orta son sınıflarının yüz yüze eğitim süreçlerine başlamasının ardından hangi illerde ne zaman tüm sınıflar eğitim hayatına başlayacak diye araştırmalar başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan kabine toplantısının ardından yüz yüze eğitim başlangıcının olacağının müjdesini vermişti. Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar ne zaman açılacak sorusunu akıllara getirdi.

81 ilde başlayan yüz yüze eğitimin ardından kasım ayından beri uzaktan eğitim olarak devam eden orta son ve lise son öğrencileri hem okulları ile hem öğretmenleri hem de arkadaşları ile bir araya geldiler. Düşük ve orta riskli olan illerde sadece orta son ile lise son değil tüm okulların açılacak olduğuna dair bilgiler geldi. Milli eğitim bakanı yaptığı açıklama sırasında düşük ve orta riskli olan illerde Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacak olduğunu ve seyreltilmiş bir şekilde okullarda yer alacağının müjdesini verdi.

Hangi illerde okullar açılacak?

Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar orta ve düşük riskli olarak yer alan illerde yüz yüze eğitime seyreltilmiş bir şekilde devam edecekler. Fakat orta son ve lise son sınıf öğrencileri risk durumlarına bakılmadan tüm müfredatlardan sorumlu olacakları için yüz yüze eğitime 81 ilde de başladılar.

Ortaokul 5, 6, 7, lise 9, 10, 11 sınıflar için haftada iki gün seyreltilmiş olarak yer alan sınıflarda yapılacak. Bunun yanı sıra geri kalan öğrenciler de uzaktan eğitim ile devam edecekler.

Düşük riskli illerde herkes başlıyor…

Düşük riskli olarak belirlenen iller; Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman, Hakkari, Muş, Ağrı, Diyarbakır, Iğdır, Bingöl, Van, Şırnak ve Ağrı harita üzerinde mavi rengi ile gösterildi ve yüz yüze eğitimlere geçilecek.

Orta riskli iller yüz yüze eğitime orta okul ve liseler dahil edildi…

Harita üzerinde turuncu rengi ile orta riskli olarak yer alan; Bursa, Manisa, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars illerde yüz yüze eğitim başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.