1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB’den açıklama geldi! Milyonlarca öğrenci ve veli bu açıklamayı bekliyordu, resmi olarak yürürlüğe girdi!
MEB’den açıklama geldi! Milyonlarca öğrenci ve veli bu açıklamayı bekliyordu, resmi olarak yürürlüğe girdi!

MEB’den açıklama geldi! Milyonlarca öğrenci ve veli bu açıklamayı bekliyordu, resmi olarak yürürlüğe girdi!

Millî Eğitim Bakanlığından beklenen açıklama geldi. Milyonlarca eğitim gören öğrenciye destek sağlanacak. Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklamada bu desteğin hız kesmeden devam edeceğini yeniden açıkladı. Millî Eğitim Bakanlığı 4. Sınıf öğrencisi olan herkese toplam 6 dersten kaynak desteği sağlayacağını duyurdu.

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı koronavirüsün sebep olduğu uzaktan eğitim derslerine katılamayan ya da ders çalışabilmek için birden fazla kitaba, teknolojik ürüne ihtiyacı olan tüm öğrencilere maddi ve manevi destek sağlamayı ihmal etmemişti. Yaşanan salgından ötürü uzun bir süredir eğitim ve öğretim hayatı sanaldan uzaktan eğitim ile devam ederken bu dönemde binlerce öğrenci gerek maddiyattan gerek ise yaşam koşullarından ötürü canlı derslere katılamadı. Millî Eğitim Bakanlığı kısa bir süre sonra bu durumu fark ederek binlerce öğrenciye maddi ve manevi anlamda destek oldu.

4. Sınıflar Çok Etkilendi!

Tıpkı her öğrenci gibi 4. Sınıf öğrencileri de bu durumdan fazlası ile etkilendi. 4. Sınıf branş derslerin programda yer aldığı ve bu sisteme ilk geçiş yılı olarak bilinir. Bu dönemde çocuklar uzaktan eğitim sistemi ile değil de canlı olarak ders işlemeliler, kaynak kitap olmadan konuları anlamaları pek mümkün olmayan 4. Sınıf öğrencilerine müjde geldi. Bu durumun farkında olan Millî Eğitim Bakanlığı miniklerimizin yüzünü güldürmeyi başardı.

Millî Eğitim Bakanlığından o önemli karar geldi. Millî Eğitim Bakanlığının desteği 4. Sınıfa geçen ve eğitimini devam ettiren her çocuğa tüm derslerin kitapları ücretsiz bir şekilde verilecek. Verilen kitaplarda 1. Ve 2. Ünite konuları yer alacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafınca sadece 4. Sınıflara özel bir ders fasikülleri hazırlandı. Fasiküllerin içerisinde ana dersler bulunuyor. Her dersin birinci ve ikinci üniteleri fasiküllerin içerisinde yer alıyor. Fasikülde toplamda 900 soru yer alıyor. Tüm öğrenciler fasiküllere Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘hazırlanan fasiküller ile öğrencilerimizin okuma becerileri, fen becerileri ve matematik problemi çözme becerilerinin gelişmesi amaçlanmaktadır. Bir sonraki ünitelerin yer aldığı fasiküller yayımlanmaya devam edecek’ açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.