1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB Yeni Kararları Duyurdu! Artık Eğitimde Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak… İşte ayrıntılar
MEB Yeni Kararları Duyurdu! Artık Eğitimde Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak… İşte ayrıntılar

MEB Yeni Kararları Duyurdu! Artık Eğitimde Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak… İşte ayrıntılar

Milyonlarca kişinin beklediği o açıklama geldi. Millî Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ile ilgili yeni açıklamada bulundu Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti 81 ile yazı ile yeni kararları duyurdu. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda yüz yüze eğitime özel yeni bilgiler duyuruldu.

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı göndererek tüm okulların uzaktan eğitime geçeceğini duyurdu. Millî Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ile ilgili yeni açıklamada bulundu. Tüm anaokulları, kreşler ve ana sınıflarında 5 gün yüz yüze eğitim uygulanacak.

20 Kasım 4 Ocak Arası Geçerli!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine okul öncesi eğitim kurumlarında gerçekleşecek olan yüz yüze eğitim ile ilgili yazı gönderdi. Gelen yazıda korona virüs sebebi ile resmi, özel örgün eğitim ile tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 4 Ocak arası uzaktan eğitim yolu ile devam edileceğini duyurdu. İlkokul, ortaokul ve ortaöğrenimde tüm dersler uzaktan eğitim ve canlı sınıflar ile işlenecek.

Anasınıfları 5 Gün Okula Gidecek!

Fakat yapılan toplantılar sonucunda tüm anaokulları ve ana sınıflarının 5 gün yüz yüze eğitim görülmesini uygun gördü. Yapılan eğitimde bir etkinlik en fazla 30 dakika sürecek. Kuralları da yazıda yerini aldı. Bir gruptaki öğrenci sayısı en az 5 olacak.  Fiziki imkânı olan eğitim kurumlarında ise salgın tedbirlerinin alınması doğrultusunda çocuk kulüpleri açılabilecek.

Çocukların evde desteklenmesi adına TRT EBA kanalından günlük olarak yayımlanan EBA Anaokulu kuşağını takip ederek oradaki etkinlik ve uygulamalardan yararlanabilirsiniz.  Okulda kaydı olan fakat yüz yüze eğitim almak istemeyen ailelerin çocuklarının kayıtları hiçbir şekilde silinmeyecek. Bu çocukların da EBA Anaokulundan yararlanmaları ve materyallerden faydalanmaları için gerekli olan tedbirler uygulanacak.

En Fazla 20 Dakika Olacak

Okul öncesi Uzaktan Eğitim sürecine ilişkin yazıda şu ifadeler yer alıyordu. ‘Ana okullarında çocukların yetişkin bir bireye ihtiyaç duyması ve ekran başında uzun süre durmaları sağlıklı olmadığından ötürü okul öncesi dönemde 5 gün yüz yüze eğitim görülecektir.’  Öğretmenler çocukların aileleri ile birlikte sürekli çevrim içi olarak iletişim kuracaklar.

Her öğretmen güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik ve dinlenme sürelerini kapsayan bir etkinlik planı gerçekleştirecek. Toplam 6 etkinlik olacak ve bir etkinliğin süresi en fazla 20 dakika olacak. Tüm bunların yanı sıra aileler imkanlarına yönelik günlük olarak eğitim işleyişini en uygun iletişim aracı ile ailelere iletecek.

Ailelere Rehberlik Hizmeti Verilecek!

Günlük gönderilen etkinlik planlarında yer alan etkinliklerin yapılması konusunda ailelere rehber olunacak.  Ailelerin imkânı olduğu sürece öğretmenin isteği doğrultusunda günlük eğitim planında yer alan uygulama, etkinlik, deney ve oyunları öğretmen video kaydı alarak ailelere gönderebilecek. Çocuğunu okula göndermek istemeyen aileler kendi istekleri doğrultusunda çocuğunu okula göndermeyip uzaktan eğitim ile çocuğunun eğitim almasını talep edebilecek.

 Ödevler, elektronik ortamlarda ailelere gönderilerek; öğrencilere destek vermeleri sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.