1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB Bakanı Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Eylül'de Okullar Açılacak Mı?
MEB Bakanı Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Eylül'de Okullar Açılacak Mı?

MEB Bakanı Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması! Eylül'de Okullar Açılacak Mı?

MEB Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin başlamasına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Okulları açma noktasında çok kararlıyız." dedi.

A+A-

MEB Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile Anadolu Medeniyetleri Müzesinde düzenlenen "Telafide Ben de Varım" etkinliğinin ardından basın mensuplarının yüz yüze eğitime ilişkin sorularını yanıtladı. Kovid-19 vaka sayılarındaki artışın yüz yüze eğitime başlama tarihini nasıl etkileyeceğine yönelik soru üzerine Selçuk, okullardaki temizlik ve diğer hazırlıkların son hızla yürütüldüğünü belirtti.

"ÇOK KARARLIYIZ"

MEB Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim senesinin hazırlıklarını değerlendirmek amacı ile dün 81 ilden Milli Eğitim müdürleriyle toplantı yapıldığına işaret ederek şunları kaydetti:

"Okulların 6 Eylül'de açılması bizler için oldukça önemli. Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz. Okulları açmak noktasında tüm toplumun katkısını bekliyoruz. Biz hazırız ve toplumumuzun sağduyusunun, desteğinin bu konu da hayati bir önem taşıdığının defalarca vurgusunu yapmak istiyorum. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız."

Türk Tabipleri Birliğinin okulların açılması için aşı yaşının düşürülmesi ve sınıfların bölünmesi önerisini hatırlatılan Selçuk, "Bu konu da elbette geride bıraktığımız sene de var olan bir çalışma var. Bugün yanılmıyorsam Bilim Kurulu'nun da bir toplantısı söz konusu. Orada da bu konular görüşülecek. Bizler de zaten devamlı bir iletişim ve irtibat içerisindeyiz. Bu konular hakkında bilim insanlarının yönlendirmesi ve beraber çalışma devam ediyor." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.