1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. MEB Asistan Uygulaması, 1 Milyon Öğrencinin Yükünü Hafifletecek…
MEB Asistan Uygulaması, 1 Milyon Öğrencinin Yükünü Hafifletecek…

MEB Asistan Uygulaması, 1 Milyon Öğrencinin Yükünü Hafifletecek…

Milli eğitim bakanı olarak görev alan Ziya Selçuk, MEB Asistan uygulaması hakkında bilgi verdi. 18 milyon öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmenin soruları geliştirilmesi için yapılan sistem kullanılan yapay zeka sayesinde kullanıcıları sonuca yönlendirecek. 

A+A-

Soruların anlık olarak yanıtlanması amacı beklenirken, doğru olan cevapların anlık olarak kolay bir şekilde kullanıcılara aktarılacak olduğu da verilen bilgiler arasında. Ayrıca sunulan özellikler kısmında bir yandan makine dili öğrenilmesi bir yandan da doğal dil işleme gibi özelliklerin yer alacağı açıklamalar arasında yerini aldı.

MEB Asistan özellikleri

Korona virüs sürecinde önlemler alınmaya devam ederken geliştirilmiş olan yapay zeka toplantı sırasında tanıtıma sunuldu. Yapay zeka destekli olarak yer alan uygulama 7 gün 24 saat boyunca öğrenci - veli ve öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde ulaşımlar sunulacak. Bunların yanı sıra kamu kurumları içerisinde yer alan durum ilk kez yaygın bir şekilde yapay zeka tabanlı olarak sanal sistem üzerine kurulumu başarıldı. Şu süreçlere kadar toplam olarak 500 bin adet kullanıcı ve yanı sıra konuşma olduğu belirtilen özelliklerden oldu. Böylece teknoloji alanında yer alan çalışmalar eğitim hayatı ile devam edeceği aktardıkları arasında yer aldı.

Küresel olarak dünya şuan çok farklı ve zorlu bir durumda yer aldığını belirten Selçuk, zorlu olan zamana karşı uyum sağlamak için gerekenleri yapmak aslında toplumların ne kadar kabiliyetli olarak yer alacağını gösterecektir. Bunun yanı sıra salgın dönemi içerisinde MEB eğitim hayatına uzaktan da olsa hızlı bir şekilde devam ederken etkin uyumluluk ile dijitalleşme adımları etkin bir şekilde atılıyor. 5-10 yıllık süreç içersinde atılması planlanan adımların yıl değil de 5-10 ay kadar kısa sürede yapılması planlanıyor. Teknoloji nasıl kullanılır değil de eğitim içerisinde nasıl adapte edilecek olduğu konusunun önemine değindi.

MEB Asistan özellikleri içerisinde merak edilen soruların yanıtlarını rahat bir şekilde anlık olarak ulaşılabilecek olduğunu aktaran Selçuk, önümüzdeki dönem içerisinde de daha fazla bir sekilde yapay zeka çalışmalarının gün yüzüne çıkacak olduğunu dile getirdi. Uygulamanın kısa süre içerisinde hizmete alınması ile beraber yapay zeka çalışmaları bir hayli hız kazanmış olacak.

Soruların soruların büyük bir kısmı ise MEB tarafından yayınlanması yapılan bilgi ve belgelerden cevaplarına erişilecek. Cevaplanması söz konusu olan konular arasında ise burs işlemlerinden denklik işlemlerine kadar akla gelen birçok durum yer alıyor.

Uygulamanın genel olarak CBOT sistemi ile yerli ve milli imkanlar dahilinde geliştirilmiş olması da belirtilen bilgiler arasında. Bunların yanı sıra MEB Asistan ve EBA asistan, meb.gov.tr, eba.gov.tr adresleri içersinde sağ alt  köşe kısımda yer alan avatara tıklama yapılarak da kullanıma sunulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.