1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. MEB açıkladı: Milyonlarca öğrenciye tablet verilecek! Tablet başvurusu nasıl yapılır?
MEB açıkladı: Milyonlarca öğrenciye tablet verilecek! Tablet başvurusu nasıl yapılır?

MEB açıkladı: Milyonlarca öğrenciye tablet verilecek! Tablet başvurusu nasıl yapılır?

Pandemi süreci nedeni ile online eğitim ile ders gören öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığıtarafından tablet veriliyor. Tablet dağıtımı süreci içerisinde üçüncü aşamaya geçildi. Hedeflere göre yılın ilk ayı sonunda toplamda 500 bin tablet öğrencilere verilmiş olacak. Ayrıca öğrencilere verilen tabletler, aylık olarak 25 GB internet ile kullanılabilecek.

A+A-

Uzaktan eğitim sürecine geçildiği andan itibaren öğrenciler tablet ile birlikte derslerine giriş yapıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı da bu süreç içerisinde öğrencilere destek olmak adına tablet dağıtımı yapmaya başladı. Tablet dağıtım sürecinde üçüncü aşamaya geçildi ve bütün öğrencilerin adil bir eğitim alması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tablet desteği ile birlikte 255.500 tableti öğrencilere ulaştırdı. Ocak ayı bitimine kadar toplamda 500.000 tabletin öğrencilere ulaştırılması amaçlanıyor. Tablet almak için gereken koşullar nelerdir? Tablet almak için nasıl başvuru yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Tabletine Nasıl Başvuru Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen tabletler için öğrenci ya da velilerin özellikle başvuruda bulunması gerekmiyor. Okul idaresi ve Milli Eğitim tarafından belirlenen öğrencilere tabletler direkt olarak veriliyor. Öğrencinin ailesinin geliri, kaç kardeşinin okuduğu ve derslerindeki başarı durumu gibi faktörler tablet desteğinde etkili oluyor. Ayrıca özel gereksinimi olan öğrenciler de ön planda bulunuyor.

Dördüncü Aşama Başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen tabletlerde üçüncü aşama tamamlandı. Artık dördüncü aşamaya geçiş başladı ve araştırmalar yapılıyor. Üçüncü aşama sonunda 66.000 öğrenci yeni tablet sahibi oldu ve online derslere giriş yaptı.

Milli Eğitim Bakanı’ndan Açıklama…

Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklama ile birlikte her gün üç milyon ders verildiğini ifade etti. İlköğretim, ortaöğretim ve lise olarak ayrı EBA platformları bulunuyor. İnternet ve televizyon sistemi hesap edildiği zaman ders sayısı 3 milyonu geçiyor.

Bu nedenle de sağlıklı bir eğitim sürecinin oluşabilmesi adına öğrencilere destek sağlanıyor. Ayrıca açıklamalar içerisinde birçok farklı mobil uygulama ile birlikte öğrencilerinin becerilerinin desteklendiğini de ekledi. Ayrıca binlerce farklı seçenek ile öğrencilerin öğreniminin verimli olmasına çabaladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.