1. HABERLER

  2. DİZİ

  3. Masumlar Apartmanı dizisi son bölümde Han’ın hastalığı belli oldu! Duyan şaşkına dönüyor…
Masumlar Apartmanı dizisi son bölümde Han’ın hastalığı belli oldu! Duyan şaşkına dönüyor…

Masumlar Apartmanı dizisi son bölümde Han’ın hastalığı belli oldu! Duyan şaşkına dönüyor…

TRT 1 ekranlarının ilk bölümden bu yana kadar en sevilen dizilerinden bir tanesi olan Masumlar Apartmanı her hafta takipçileri tarafından büyük bir merak ile takip edilmeye devam ediyor. Haftanın her Salı günü ekranlara gelen Masumlar Apartmanı; psikolojik problemlerinden dolayı en çok Han merak ediliyor.

A+A-

Peki Masumlar Apartmanı dizisindeki Han’ın hastalığı ne ve neden bir şeyler biriktiriyor? Dizpozofobi olarak bilinen kompulsif biriktirme hastalığı nedir ve tedavisi var mı?

Gülseren Budaycıoğlu’nun eserlerinden bir tanesi ile uyarlanan Masumlar Apartmanı her hafta karakterleri ile de büyük bir rağbet görmeye devam ediyor. Dizi takipçileri tarafından en çok da Han’ın psikolojik sorunu olan Dizpozofobi ismi ile bilinen biriktirme hastalığının nedeni merak ediliyor. Birkan Sokullu tarafından canlandırılan Masumlar Apartmanı dizisindeki Han’ın hastalığı nedir ve ana nedeni neden olur? Masumlar Apartmanı’nda neden Han bir şeyler toplamaya devam ediyor? Dizpozofobi ismi ile de bilinen kompulsif biriktirme hastalığı neden olur ve tedavisi nedir? Dizpozofobi hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Dizpozofobi hastalığı nedir ve tedavisi var mı?

Halk arasında biriktirme yani istifçilik olarak da bilinen Dizpozofobi takıntılığı, genelde insanlar tarafından değeri olmayan nesneleri biriktirme olarak da ifade edilir. Psikoloji literatürlerine bakılacak olduğu zaman Dizpozofobi hastalığı olan bireyler için belki ilerde lazım olabilir diye biriktirme hastalıklarıdır. OKB türü ile bilinen bu hastalık adeta günümüzün yüzde üçünde gözlenir.

Dizpozofobi tedavisi var mı?

Dizpozofobi her türlü obsesif kompülsif yapısında bozulmalar ile beraber meydana gelir. Bu hastalıklardan kurtulmak da tabi ki tüm hastalıklar gibi mümkün olan bir durumdur. Bireylerin bu noktada kendi çabaları ile beraber kurtulmaları mümkün olmasa bile psikolojik olarak meydana gelen fakat genelde uzman kontrolleri ile tedavisi olan bir hastalıktır.

Biriktirme gibi sorunların yanı sıra bu gibi alanlarda pek çok OKB ya da takıntı gibi hastalıklar da daha çok kişilerin bilişsel bir şekilde davranışçı terapi yöntemleri ile beraber uygulanır. Her ne kadar ilaç tedavisi yer alsa bile pek de bu konularda etki etmeyecektir.

Bir yandan da biriktirme hastalığı olarak bilinen Dizpozofobi, bireylerin yaşamlarından aile hayatını ve buna benzer durumları olumsuz yönleri ile etkileyen durumdur. Fakat artık bu anlar geldiği zaman tedavi edilmesi gerekir. Genel olarak takıntı hastalıkları olan bireylerin kendi istekleri ile tedavi olmak istedikleri pek görülmese bile aile desteklerine de ihtiyaç duyurulur. Bu yüzden de hastalık daha çok aile tarafından fark edilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.