1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Mangal Sofralarınızın Yıldızı Olacak! Izgara Tavuk Göğsü Kurutmadan Nasıl Pişirilir?
Mangal Sofralarınızın Yıldızı Olacak! Izgara Tavuk Göğsü Kurutmadan Nasıl Pişirilir?

Mangal Sofralarınızın Yıldızı Olacak! Izgara Tavuk Göğsü Kurutmadan Nasıl Pişirilir?

Hiçbir şey; mangalda tavuk pişirmek, sofrayı süsleyen bira bardaklarından ve sandaletlere geçiş yapmış bir grup arkadaşın doldurduğu bir sofra kadar yaz olamaz! Mangal partiniz için bulabileceğiniz farklı sos tarifleri olsa da, tüm yaz boyunca yeni favoriniz olabilecek iki nefis tarifimiz var. Peki, Izgara Tavuk Göğsü Nasıl Pişirilir?

A+A-

 

Kurumuş, tatsız mangalda tavuk tadı ile vedalaşın! Bu iki tarif, her seferinde içi sulu ve lezzetli bir mangal lezzetini garanti ediyor!

Hiçbir şey; mangalda tavuk pişirmek, sofrayı süsleyen bira bardaklarından ve sandaletlere geçiş yapmış bir grup arkadaşın doldurduğu bir sofra kadar yaz olamaz! Mangal partiniz için bulabileceğiniz farklı sos tarifleri olsa da, tüm yaz boyunca yeni favoriniz olabilecek iki nefis tarifimiz var.

Mangalda Ballı Tavuk

Bir tavuğun ızgarada pişirilmesi gerçekten çok kolay. Kemikleri de olursa, süper lezzetli olma şansı da oldukça yüksektir. Ancak, eti pişirmeden en az 8 saat boyunca marine etmek çok önemlidir. Sarımsak, bal ve sirke üçlüsünden oluşan bu sos, her ısırıkta daha yumuşak ve daha lezzetli bir tavuk tadı ile karşılaşmanıza yardımcı olur. İşte tarifi!

Malzemeler

  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı pul biber
  • 6 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 kg tavuk pirzola (kemikli)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy kırmızı biber, ince dilimlenmiş
  • 3 tatlı kaşığı beyaz şarap sirkesi

Hazırlanışı

  • Küçük bir kasede karabiber, pulbiber ve tuzu birleştirip karıştırın.
  • Tavukları, göğüs kısmı aşağı bakacak şekilde bir kesme tahtasına yerleştirin.
  • Ortasını bir mutfak makası kullanarak açın ve ikiye bölün.
  • Her iki tarafını da sıvı yağ ve bal ile ovalayın.
  • Her tarafına baharat karışımından serpin.
  • Bir tel ızgara üzerinde en az 8 saat bekletin.
  • Mangalı hazırlayın ve telin üzerini yağlayın.
  • Tavukları mangala yerleştirin ve üzerini örtün.
  • Her 2-3 dakikada bir çevirerek pişirin.

Afiyet olsun…

Pratik Mangalda Tavuk Göğüs Tarifi

Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu pratik mangalda tavuk göğüs tarifi; sulu ve lezzetli bir tavuk lezzeti elde etmenizi sağlıyor. Başarılı sonuçlar için ise, kemiksiz ve derisiz tavuk göğüs kullanmanız gerekiyor!

Bu tarifte, tavuk göğüsleri sulu ve yumuşak tutmanın sırrı, pişmeden önce tavuk dilimlerini dövmekten geçiyor. Tavuğu dövmek için bir bardak ya da oklava kullanabilirsiniz. Böylece, her tarafı eşit kalınlıkta olur. Bu da, tavuğun her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır. Sadece 10 dakikada hazırlayıp 10 dakikada pişirebileceğiniz bu pratik mangalda tavuk göğüs tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler ise şöyle:

Malzemeler

  • 2 dilim tavuk göğüs
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı ¼ bardak barbekü sosu

Nasıl Hazırlanır?

  • Mangalı hazırlayın.
  • Tavuk göğüs dilimlerini iki yağlı kağıdın arasına yerleştirin ve eşit bir kalınlığa sahip olana kadar dövün.
  • Her iki tarafına zeytinyağı sürün.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Düz tarafı aşağı bakacak şekilde ızgaranın üzerine yerleştirin.
  • Bir tarafını 3 dakika pişirdikten sonra ters çevirin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  • Bu aşamada, isteğe bağlı olarak biraz barbekü sos sürmeyi de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.